Basilikumkylling med risotto og chili-/tomatcoulis

Basilikumkylling med risotto og chili-/tomatcoulis

Fremgangsmåte

Kyllingfileten:
Skjær et par snitt i kyllingbrystet og stikk inn basilikumblader. Legg kyllingbrystene i en smurt, ildfast form og pensle dem med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Stek brystene midt i stekeovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter.
Risottoen:
Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er blank. Ha i ris og safran og fres det litt. Hell i vinen og ½ dl buljong. Kok opp og rør i risen til all væsken er absorbert. Tilsett resten av buljongen i 3-4 omganger og rør i risen. La væsken få absorbere mellom hver speing. Risen er ferdig etter ca. 20 minutter. Rør inn smør og parmesan til slutt.
Chili- og tomatcoulis:
Fres løk og hvitløk i olje i en liten kjele til løken er blank. Tilsett tomatene og kok dem i ca. 5 minutter. Hell over i en matprosessor og kjør sausen glatt. Ha den tilbake i kjelen. Rør inn tomatpuré og smak til med salt og søt chilisaus. Kok inn sausen noen minutter før servering.
Tips:
Sausen kan også lages av godt modne tomater.

Sendt inn av Matprat.no

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen