Bekkørret-cannelloni med kantarell og sukkererter i mynte
Foto: AlexPro9500

Bekkørret-cannelloni med kantarell og sukkererter i mynte

Får du tak i bekkørret skal du prøve denne oppskriften med cannelloni, en pastarett som ikke står for ofte på menyen. Den er lettere å lage enn du tror.

Fremgangsmåte

Rens eller kjøp ferdig bekkørretfilet. Posjer fisken super-raskt med hullsleiv i kokende vann, legg filetene oppå hverandre på en flat tallerken slik at de får varme fra hverandre.
 
Rens sjalottløken, børst kantarellene. Skiv opp squashen. Hakk alt i små firkanter. Vend dette raskt i stekepanne i olje med 1 ts dijonsennep. Ta av blandingen og ha den i en bolle, tilsett hakket frisk spinat i passe mengde og krydre med salt og pepper, tilsett 2 fedd presset hvitløk.
 
Kok opp vann og ha lasagneplatene oppi to av gangen, ha olje i vannet. Ta platene opp med en klype el. lignende når disse er al dente.
 
Legg platene utover et fat/en fjøl, fordel fisken og grønnsaks-fyllet i passe mengde på hver plate, dryss med pecorino-ost og rull sammen og legg i oljet langpanne. Legg en klatt rømme og et dryss pecorino på hver cannelloni-rull, samt to-tre knuste rosepepper.
 
Inn i ovnen 20 min ca på 175 grader.
 
Del vårløk i 4. Hakk bladene fra en mynteplante. Kok dette med en pakke (3,5 dl) fløte til løken er myk. Ha i sukkerertene og småkok 1 minutt.
 
Cannellonier og sukkererter i myntefløte serveres sammen med evt litt ekstra pecorino-ost og godt brød.
 

Sendt inn av Anne

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her