Bekkørret-cannelloni med kantarell og sukkererter i mynte
Foto: AlexPro9500

Bekkørret-cannelloni med kantarell og sukkererter i mynte

Får du tak i bekkørret skal du prøve denne oppskriften med cannelloni, en pastarett som ikke står for ofte på menyen. Den er lettere å lage enn du tror.

Fremgangsmåte

Rens eller kjøp ferdig bekkørretfilet. Posjer fisken super-raskt med hullsleiv i kokende vann, legg filetene oppå hverandre på en flat tallerken slik at de får varme fra hverandre.
 
Rens sjalottløken, børst kantarellene. Skiv opp squashen. Hakk alt i små firkanter. Vend dette raskt i stekepanne i olje med 1 ts dijonsennep. Ta av blandingen og ha den i en bolle, tilsett hakket frisk spinat i passe mengde og krydre med salt og pepper, tilsett 2 fedd presset hvitløk.
 
Kok opp vann og ha lasagneplatene oppi to av gangen, ha olje i vannet. Ta platene opp med en klype el.lign når disse er al dente.
 
Legg platene utover et fat/en fjøl, fordel fisken og grønnsaks-fyllet i passe mengde på hver plate, dryss med pecorino-ost og rull sammen og legg i oljet langpanne. Legg en klatt rømme og et dryss pecorino på hver cannelloni-rull, samt to-tre knuste rosèpepper.
 
Inn i ovnen 20 min ca på 175 grader.
 
Del vårløk i 4. Hakk bladene fra èn mynteplante. Kok dette med en pakke (3,5 dl) fløte til løken er myk. Ha i sukkerertene og småkok 1 minutt.
 
Cannellonier og sukkererter i myntefløte serveres sammen med evt litt ekstra pecorino-ost og godt brød.
 
 

Sendt inn av Anne

4
4/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen