Ceviche de rocoto med glasert søtpotet

Ceviche de rocoto med glasert søtpotet

Hemmeligheten bak autentisk ceviche er tigermelk som ikke har noe med melk å gjøre i det hele tatt, men er en krydret og syrlig marinade som fisken får trekke i.

Fremgangsmåte

Legg fisken og en klype salt i en bolle. Bland. La stå noen minutter. Tilsett rødløk skåret i tynne skiver, grovhakket koriander, habanero og pepper i en dyp tallerken og bland godt.

  • Hell over tigermelken og dander med glasert søtpotet  (se nedenfor) eller søtpotetpuré, og eventuelt litt ekstra koriander og habanero.
  • La fisken marinere i tigermelken i minimum 5 minutter før servering.

Tips:
Du kan godt bruke 1 stk vanlig rød chili i stedet for habanero.

Glasert søtpotet:
Skrell og kutt søtpotet i terninger. Kok opp i vann med  appelsinjuice, stjerneanis, sukker og kanelstenger. Kok til møre. Sil av saften og fjern biter av krydder og ha over/ved siden av cevichen.

Les mer om cevichetradisjonen her

Se våre andre oppskrifter på ceviche

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aymara

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen