Cha kho to - Steinbit i leirgryte

Cha kho to - Steinbit i leirgryte

Fremgangsmåte

Denne retten krever karamellsaus, et enkelt "krydder" som vietnamesiske kokker har overtatt etter franskmennene og bruker i sterke retter. Ca kho to tilberedes i en liten leirgryte, og oppskriften er til en person som hovedrett eller til fire som en del av et måltid.

Skyll fiskestykkene og tørk dem med kjøkkenpapir. Dryss pepper på begge sider. Legg dem i en grunn bolle og hell over fiskesaus og sukker. Vend på fisken, slik at marinaden dekker, og la den trekke i ca. 10 minutter.

Varm oljen i en leirgryte som tar 5 dl. Ha i hvitløk og sjalottløk og fres i 1-2 minutter under omrøring til det begynner å bli gyllent. Skru opp til sterk varme, ta fiskestykkene opp av marinaden og ta vare på væsken. Legg fiskestykkene i den varme leirgryten eller pannen og svi dem raskt på begge sider. Tilsett karamellsaus, marinade og vårløk. Skru ned til middels varme, legg på lokk og la fisken småkoke i 8 minutter.

Se etter om fisken er ferdig. Hvis den er det, legger du den på en tallerken. Hvis ikke, kan du la den være i kokekaret mens du koker inn sausen. Skru opp til sterk varme, og la det fosskoke til sausen er redusert til halvparten. Når sausen er blitt tykk, legger du fisken tilbake til den er gjennomvarm.

Server steinbiten rett fra leirgryten, eller legg den på et fat. Server straks.

Sendt inn av Oppskrift fra boka "Til bords i Sørøst-Asia"

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen