Kveite i det grønne
Foto: Alf Börjesson

Kveite i det grønne

Kveite er en av våre aller fineste fisker. Sammen med friske, grønne grønnsaker får du et festmåltid som garantert blir en suksess.

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i 4 jevnstore stykker. Dryss dem med salt og pepper og legg dem i en dyp stekepanne.
  2. Hell på olje så fisken dekkes. Varm det hele til 70 grader (bruk steketermometer) og la fisken trekke i ca. 5 min (ta pannen av varmen).
  3. Rens og stek aspargesene i olje og smør i ca. 2 min. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok ertene i ganske lite vann med en skje smør, salt og pepper, i ca. 2 min.
  5. Smørsaus:
  6. Kok eddik og vin inn til det gjenstår en tredel.
  7. Visp inn kaldt smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da blir den tynn.
  8. Rør til slutt inn fløte, smak til med salt og pepper og rør inn gressløk.
  9. Legg asparges og erter på tallerkener med fisken over. Hell saus rundt og legg på en topp karse eller andre spirer (gjerne ertespirer) som er vendt i god olje.

Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, festfisken fremfor noen. Det mest vanlig er nok å kjøpe den i skiver, men det er ikke noe problem også å skaffe filet.

At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene

Her har du mange oppskrifter på kveite

Les også: Kveite kan serveres til enhver anledning med spennendne oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her