Langtidskokt Ragù Bolognese
Apéritif

Langtidskokt Ragù Bolognese

Svært få ting smaker så godt som langtidskokt ragù bolognese. Det tar tid å lage, men er verdt hver enste sekund. Server sammen med pasta, i lasagne eller på polenta.

Fremgangsmåte

  1. Varm en stor tykkbunnet kjele med olivenolje på middels varme. Stek løk, gulrøtter og stangselleri blank. Tilsett hvitløksfedd, cherrytomater, timian, oregano og muskat og stek videre i noen minutter. 
  2. Krydre høyrygg med salt og pepper. Brun kjøttet i olivenolje over middels-høy varme. Deglaser stekepannen med rødvin.
  3. Ha stekepannens innhold over i kjelen sammen med hakkede tomater, hermetiske cherrytomater, ketchup, sukker, oksebuljong og laubærblad.
  4. Kok opp, og skru ned til lav temperatur så sausen såvidt småkoker. La trekke i 3,5 time til kjøttet kan rives med to gafler og spises med skje.
  5. Ha i smør rett før servering. Ønsker du en litt tynnere saus kan du spe på med vann under koking. 

Server med hjemmelaget tagliatelle, i lasagne eller på polenta. 

Slik lager du tagliatelle

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her