Lise Finckenhagens pasta papardelle med oksehaleragu
Foto: Sara Johannessen

Lise Finckenhagens pasta papardelle med oksehaleragu

Fremgangsmåte

Varm stekeovnen til 130 grader. Hakk løk og hvitløk og skjær gulrot og selleri i små terninger. Krydre oksehalene med litt salt og pepper. Bruk en romslig ildfast gryte og brun alle oksehalestykkene i gryten. Ta de opp av gryten så lenge, og brun grønnsakene i samme gryte. Legg oksehalene tilbake igjen. Tilsett knuste tomater, timian, laurbær og rødvin. Fyll opp med vann til det så vidt dekker halene. La det hele få et oppkok. Dekk gryten med tett lokk (aluminiumsfolie kan også brukes) og sett den inn i stekeovnen. La oksehalene stå der i tre til fire timer. Kjøttet skal bli helt mørt. 

Løft de ferdigkokte oksehalene opp av kraften og plukk av kjøttet. La kraften få koke inn til sausekonsistens mens du renser halene (rør av og til). Sil sausen og gni grønnsakene gjennom silen, eller la den bare være som den er med biter av grønsaker.  Ha kjøttet tilbake i sausen og smak til med salt og pepper. 

Kok pastaen al dente i rikelig med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland pastaen med oksehaleraguen eller server det hver for seg. Dryss over finhakket persille og revet parmesan.  

Tips:
Du kan godt bruke en annen type bred pasta.

Tips:
2 dl rødvin kan erstattes med 3 dl mørkt øl hvis ønskelig.  Andre grønnsaker som en bit sellerirot, purre eller en rød chili (renset for frø og finhakket), kan også tilsettes kraften. Koking av oksehaler tar tid, så når du først er i gang, kan det være greit å koke en hel gjeng for å så fryse ned det du ikke skal bruke.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Lise Finckenhagen, fra kokeboken God mat hele uka, finalist i Beste norske kokebok 2019

4
4/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen