Mafaldine eller reginette pasta med reker og blåskjell og pesto av ruccola
Foto: Svetlana-Cherruty

Mafaldine eller reginette pasta med reker og blåskjell og pesto av ruccola

Mafaldine og reginette er ruglete brede pastabånd som er ekstra dekorative i en enkel rett som denne. Du kan lage retten med tagliatelle eller vanlig spagetti.

Fremgangsmåte

  1. Rucculapesto: Bland olje, ruccolasalat, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en foodprocessor/blender.
  2. Tilsett salt og pepper. Kutt sjalottløken fint og stek den lett i panna med litt olje.
  3. Tilsett tomater skåret i terninger og la steke noen minutter. Ta det av platen og bland med pestoen til jevn masse.
  4. Pasta: Kok opp liter vann, tilsett salt og kok pastaen i 9 minutter. Hell av vannet og rør inn litt extra virgin olivenolje.
  5. Topp pastaen med kokte reker og blåskjell samt litt frisk timian. Server pestoen ved siden av.

Tips: For å variere kan du erstatte pinjekjernene med lik mengde mandler eller andre nøtter. Strør du litt revet parmesanost over den ferdige retten, ser den mer innbydende ut samtidig som du høyner smaken.

Se våre andre pastaoppskrifter

Her er alt du behøver å vite om pasta i alle mulig former

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her