Ovnsbakt kveite med grønnsaker
Aperitif

Ovnsbakt kveite med grønnsaker

Denne oppskriften kan lages med kveite eller annen fisk, skiver eller filet.

Fremgangsmåte

Lag italiensk dressing etter denne oppskriften

Hvis du bruker filet, beregn litt mindre, ca 600 gram fisk.

Smør aluminiumsfolie eller bakepapir med litt olje og fordel grønnsakene utover. Legg ett fiskestykke på hvert ark. Drypp italiensk dressing og fennikelfrø over. Ha på litt salt og nykvernet pepper. Pakk sammen så det blir en tett pakke.

La den ligge slik og marinere i 15 minutter. Legg fiskepakkene i langpannen. Stekes i stekeovn ved 180 grader ca 10 minutter - eller kortere om du bruker tynne filetstykker.

På grillen:
Legg fiskepakkene på grillen, fisken er ferdig etter ca 15 minutter. Kraften brukes som saus.

Alternativ smak:
Denne retten kan varieres på følgende måte:

Mariner fisken i Teryakisaus i stedet for italiensk dressing. Bruk 1 ts revet ingefær, 2 ts finhakket hvitløk og ½ chili sammen med grønnsakene, eller i stedet for noen av dem.t

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her