Künstler Hochheimer Herrnberg Riesling trocken 2019

Pasta og ørret passer svært godt sammen. Både med røkt og fersk fisk sammen med pasta får du et supert måltid.
Kok pastaen et par minutter kortere enn anvisning på pakken i godt saltet vann.
Skjær ørretfileten i små terninger og den røkte ørreten i strimler.
Vask, rens og skjær vårløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter.
Tilsett vårløk og brokkoli i kasserollen sammen med pastaen når den er nesten kokt, og la det koke sammen med pastaen de siste minuttene.
Hell av vannet og la pasta, vårløk og brokkoli være igjen i kasserollen. Tilsett de rå ørretbitene, olje, salt og pepper, bland forsiktig og sett på lokket.
La det hele stå 1-3 minutter på svak varme til ørreten er ferdig.
Tilsett vann og buljongterning, kok opp og jevn med maisennajevner.
Tilsett sausen og halvparten av den røykte ørreten i kasserollen sammen med pasta, ørret og grønnsaker.
Bland forsiktig, og la det trekke i 1-2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Server pastaen med resten av den røkte ørreten og finhakket gressløk over.
Tips: Her kan du gjerne bruke annen type pasta slik som spagetti, linguini, pappardelle eller tagliatelle.
Apéritifs store pastaguide - alt om pasta
De beste pastaoppskriftene får du her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Norges sjømatråd