Perfekt pinnekjøtt
Foto: Matprat.no/Mari Svenningsen

Perfekt pinnekjøtt

Her får du oppskriften du trenger for at pinnekjøttet blir perfekt.

Fremgangsmåte

  1. Start med å dele opp ribbesiden mellom hvert ribbein. Legg pinnekjøttet i en vid kjele fylt med vann i 3 døgn. Hvis du har dårlig tid, kan du nøye deg med ett døgn og bytte vann et par ganger. 
  2. Alt 1:
    Legg jevnstore og godt vaskede mandelpoteter i bunnen av kjelen.
  3. Alt 2:
    Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle.
  4. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Eller aller helst en kombinasjon av 50/50 vann og juleøl eller rødvin. 
  5. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok opp og la dampe under lokk til kjøttet løsner fra bena (minst 2 timer, helst det dobbelte). Pass nøye på så det ikke koker tørt.
  6. Pølsene legges på toppen og damper med pinnekjøttet de siste 10-15 minuttene.
  7. Servering:
    Ta opp pinnekjøttet og legg det i en ildfast form som  settes under grillen i ca. 5 minutter. 
  8. Ta opp potetene og legg dem i en serveringsbolle. 
  9. Sil kraften over i en kjele. Pisk inn 1 ss maizenna per 2.5 dl kraft. Hell over i et sausenebb.
  10. Serveres på glovarme tallerkener med vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.

Slik lager du vossakorv med rotgrønnsaker

Hjemmelaget rotmos

Dette drikker du til pinnekjøtt

Mange flere oppskrifter med pinnekjøtt finner du her

Denne pinnekjøttoppskriften kreert av Hellstrøm er ekstra populær

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her