Makaroni med tomatsaus og brokkoli
Foto: t:ivanmateev

Makaroni med tomatsaus og brokkoli

Slike pastaretter er alltid populære, spesielt når du tenger noe godt og mettende på kort tid.

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen i lettsaltet vann tilsatt litt olje eller smør.
  2. Brokkolien dampes i en rist eller trådkurv over pastaen. Eller kokes 30 sekunder i egen kjele.
  3. Lettvint tomatsaus: Bland vann, grønnsaksbuljong og tomatpure i en kjele. Kok opp og tilsett smør og fløte. La koke et par minutter slik at den tykner noe. Ha i estragon, hvitløk og chilipulver og la koke videre et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Bland pasta og tomatsaus. Legg brokkoli på toppen og dryss over rikelig med finrevet hard ost som parmesan.

Tips: Gryta med sausen kan også serveres i egen bolle slik at hver og en kan forsyne seg selv. Og den revne osten i en bolle for seg.

Det er godt med brød til, særlig for å fange opp litt saus på tallerkenen.

Mange deilige retter med Makaroni 

Alt du trenger å vite om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her