Røkelaksterrin
Eksportutvalget for fisk

Røkelaksterrin

Lag en deilig røkelaksterrin og server på koldtbordet eller som forret.

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i kokende vann eller i mikroovn.

Kle en avlang kakeform (brødform), ca. 1 l, med plastfolie.

Legg tynne skiver av røkelaks i bunnen og langs kantene på formen. Hold av så mye laks at det kan legges et lag midt i terrinen og nok til å dekke oppå.

Skjær resten av laksen i små terninger. Rør dem sammen med kremost, crème fraîche, revet skall og saft av lime. Rør inn gelatinen.

Fyll halvparten av massen i formen, legg i et lag lakseskiver og fyll opp med resten av massen.

Dunk formen mot benken slik at ostemassen faller godt sammen uten luftblærer. Dekk med lakeskiver.

Pakk plast rundt formen og sett den i kjøleskap til den terrinen har stivnet.

Hvelv terrinen forsiktig ut av formen over på et serveringsfat og trekk av plasten.

Skjær terrinen i tynne skiver, server med sitron eller lime og godt brød.

Prøv også stivpisket seterrømme tilsmakt med litt salt og pepperrot til terrinen.

Tips:
Lag terrinen dagen i forveien så den stivner helt til den skal serveres. Terrinen skal ikke i ovn, bare stivne i kjøleskap.

Flere deilige oppskrifter med røkelaks

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her