Salat Nicoise - salat fra Nice
Aperitif

Salat Nicoise - salat fra Nice

Nice-salat er enkelt og velsmakende, perfekt sommermat til så vel lunsj som middag.

Fremgangsmåte

Eggene kokes 7-8 minutter for hardkokt og 5-6 minutter for mykere plomme, avkjøles og skrelles før de deles i båter. Tunfisken deles i store biter og ansjosfiletene må renne av på papirhåndkle. Salaten strimles og legges utover på et stort fat eller i en romslig salatbolle. Tomatene deles i tynne tomatbåter, eller terninger om du bruker cherrytomater. Paprikaen i terninger og reddikene i tynne skiver. Ingrediensene legges i grupper på fat eller lagvis i bolle. Dressingen blandes og helles over. Dryss ev over litt hakket frisk kjørvel. 

Tips:
I stedet for grønn paprika kan du bruke aspargesbønner som er den mest klassiske ingrediensen.

Tips:
Biter av blekksprut smaker fortreffelig i denne salaten - for ekstra sjøsmak - eller som alternativ til tunfisk. Husk å bruke kvalitetstunfisk om den kommer fra boks.

Fersk gjærbakst smaker godt til salaten. Se oppskriftene på hjemmelaget bakst her

Se alle de andre oppskriftene på Nice-salat

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det
+
Tester
Nyheter whisky, rom og cognac spesialpol september 2021

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det

For i september kan du få tak i noen virkelige perler. Men også whisky- og cognacelskerne er tilgodesett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink
Margarita

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Skyhøy kvalitet fra en av Østerrikes aller beste produsenter
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo, Tirsdag 19. Oktober

Winemakers Dinner: Skyhøy kvalitet fra en av Østerrikes aller beste produsenter

En økologisk drøm av en østerriksk vinmaker møter den økologiske perlen på vestkanten, Kolonihagen Frogner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Vinkurs
Vinsmaking i Oslo lørdager kl. 14.30

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende
Dagens rett
Polenta med ragu av andelever

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende

Vi snakker rett og slett om maisgrøt som med noen får grep blir til den herligste middag. Her er det en saus med andelever. tomater og sopp, men det finnes et utall av andre løsninger om dette ikke frister.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren
Dagens rett
Tomatterte med blåmuggost og honning

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren

Nå er tomatene på sitt aller beste. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her