Spaghetti alla Carbonara
Foto: Joern Rynio

Spaghetti alla Carbonara

Dette er en rett hele familien liker. Enkel å lage og med masse smak. Spaghetti alla Carbonara blir enda bedre hvis du bruker egg, bacon og fløte i tilegg.

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele eller dyp stekepanne. Ha i hakket løk og la det surre på svak varme under stadig omrøring i ca 5 minutter, til løken er myk, men ikke brun.

Tilsett pancetta eller bacon og la det surre i ca 10 minutter. Rør nesten hele tiden. I mellomtiden koker du pastaen i en kjele med saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken til den er al dente.

Ha egg, crème fraîche og revet parmesan i en bolle. Kvern masse pepper over og pisk det godt sammen.

Slå vannet av pastaen og ha den i kjelen med pancetta eller bacon, og bland godt. Hell straks over eggeblandingen og bland meget godt, så sausen tykner og dekker pastaen.

Smak sausen til og fordel pastaen i fire oppvarmede skåler. Kvern litt pepper over. Serveres straks med revet parmesan ved siden av.

Her finner du flere deilige pastaretter

Alt du trenger å vite om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her