Spaghettiskruer med paprika og auberginesaus

Fremgangsmåte

Skjær auberginen i store terninger og legg dem i et dørslag. Dryss salt over og la ligge i 40 minutter. Legg paprikaene på en bakeplate i ovnen som er forvarmet til 200 grader. La dem steke i 30 minutter til skinnet bobler og er lett brent. Ta ut av ovnen og sett til avkjøling.

Når paprikaene er kalde, skreller du de og fjerner frøene. Skjær paprikaene i terninger. Ta vare på saften som skilles ut. Skyll auberginen og tørk med kjøkkenpapir. Varm oljen i en stekepanne til den begynner å ryke. Ha auberginen oppi og stek i 5-7 minuter under jevnlig omrøring. Auberginen er nå blitt ganske mørk. Skru ned varmen og legg på lokk. La småkoke i 7-10 minutter mens du rører en til to ganger, til auberginen er myk og gjennomstekt.

Ta av lokket, skru opp varmen og dytt auberginemassen til en side av pannen. Tilsett hvitløken og fres lett til den begynner å bli lysebrun. Bland så med auberginen. Tilsett deretter paprikaterningene og saften, mye nykvernet pepper og salt.

Bland basilikum, extra virgin olivenolje og hvitløk. Kok spaghettiskruene i mye lettsaltet vann til al dente. Hell av vannet og ha pastaen oppi en serveringsbolle. Hell over basilikumoljen og bland godt. Tilsett deretter aubergine- og paprikasausen og bland lett.

Server med frisk revet parmesan. Godt brød og gjerne en salat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen