Basilikumsmør:
Kjør romtemperert smør i foodprocessor sammen med forvellet hvitløk og frisk basilikum. Sett smøret kaldt.
Pasta:
Kok pasta som angitt på pakningen. Hell kokevannet av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Rør forsiktig inn urtesmøret.
Ha smørpastaen over på fire varme tallerkner. Fordel tomatbåter og skinkeskiver over. Pynt med basilikumblader og server straks. Grissini med ostesmak er herlig til.
Grissini med Norvegia:
Smelt smøret og tilsett vannet. Rør ut gjæren i fingervarm væske. Rør sammen mel, salt og ost og tilsett væsken under røring til deigen er jevn og smidig. Dryss lit mel på bakebordet og hvelv deigen ut. Kna deigen på bakebordet til den er elastisk. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse ca. 1 time.
Del deigen i to biter og del så hver leiv i ca. 17 biter. Trill hver bit til pølse ca. 25 cm. Legg pølsene med mellomrom på ovnsplate. Etterhev ca. 20 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek grissiniene ved 200°C, ca. 10 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.