Vafler er manges favoritt til kaffekosen. Her har du en oppskrift som gir både luftige og deilige munnfuller.
Vafler er manges favoritt til kaffekosen. Her har du en oppskrift som gir både luftige og deilige munnfuller.
Alle elsker kanelsnurrer, også når de kommer som kake, klar til å brytes.
Noen mener det er litt syndig med mye ost, andre at det bare er godt og på sin plass, som her. Perfekt når du vil kose deg ekstra
Dette bakverket regnes som Georgias nasjonalrett og serveres gjerne til frokost med en kopp te.
Denne retten passer til både voksne og barn, i tillegg er den lett for barna å være med på å lage.
Det finnes en rekke oppskrifter på den klassiske irske Boxtyen. Noen foretrekker å servere potetpannekakene med søtt tilbehør, mens andre serverer det med salt topping.
Lefse av potet kan brukes til så mangt. Har du ikke takke, kan du steke lefsene eller lompene i en tørr stekepanne. Slik gjør du det.
Piroger er godt. Sprø på utsiden og luftige og saftige inni. De er derfor perfekt mat til lunsj eller når det haster med å få noe i magen.
Du kan selvfølgelig kjøpe ferdige tortillas, men de du lager selv på 15 minutter smaker mye bedre.
Franske boller med sjokoladefyll, eller briocher, er gjærbakst med mye egg. Putt litt mørk eller hvit sjokolade i midten og du får deilig, søt bolle som alle liker.
Prøv denne varianten av vafler. Litt grovere enn det du kanskje er vant til, men du verden så gode. Også med pålegg på.
Stek et dekorativt vaffeltårn som er enkelt å lage og garantert vil imponere på 17. maifrokosten. Stek røde og blå vafler og pynt med vaniljekesam.
Havrevafler med kesam og friske bær er noe alle vil glede seg til både til frokost og som dessert.
Saup er væsken som blir igjen etter kinning av smør. Derav navnet kjernemelk. Den syrlige saupen setter ekstra god smak på vaflene.
Har du forsøkt potetvafler? Enkelt å lage og ferdig på en halv time. Spises med søtt eller salt pålegg.
Klart du skal bake disse bollene. De er både veldig gode og en god tradisjon.
Dette er svenskenes vri på fastelavnsboller som absolutt bør prøves.
Selvfølgelig skal du bake fastelavnsboller, og det med innbakt fyll av mandler og vaniljekrem.
Denne oppskriften kommer fra Nord-India hvor den kalles Lahsun Paratha. Der er brødbaking nesten er en kunstform og brødslagene nesten utallige.
Brød med gulrot og poteter blir saftig og godt. Husk å kna deigen godt og la den få god tid til å heve seg.