Du kan bruke små tortilla (=fajirtas) eller større (=burritos), og fylle dem med det du har for hånden.
Du kan bruke små tortilla (=fajirtas) eller større (=burritos), og fylle dem med det du har for hånden.
En lett, men likevel mettende rett får du med råmarinert laks med skjørost og solsikkekjerner.
Utrolig enkel og kjapp middagsmat. Torskefilet og hardkokte egg er en velsmakende kombinasjon sammen med purre og tomat.
Torsk er en av nordmenns favorittfisker. Ganske enkelt fordi den er så anvendelig. Å dampe den og legg den på linseseng med grønnsaker er en måte. Oppskriften er her.
Torsk kan tilberedes på mange måter. En er å dampe den med grillet vårløk og mango. Garantert suksess på middagsbordet.
Sei er en undervurdert fisk, helt ufortjent. For at du skal bli overbevist skal du bake den i ovnen med persille og gressløk.
Kanskje du synes denne retten ser komplisert ut. Det er den absolutt ikke. Du får et herlig måltid på ca 40 minutter.
I denne oppskriften er skreien posjert i melk. Det gjør den enda hvitere og mildere i smaken. Om du ikke kan bruke melk, prøv gjerne med en erstatning som havremelk.
Blåskjell er en luksus alle har råd til. En stor bolle rykende varme skjell smaker alltid deilig. Og så er det veldig lett å lage.
Kritthvit hyse kombinerer veldig godt med sesongens grønnsaker, villris og appelsinsaus.
Hyse er på samme måte som torsk veldig lett å bruke i kjøkkenet, og denne smaksintense paprikarøren gjør susen. Om du ønsker mer trøkk, kan du bruke sterk paprika i tillegg. I pulverform eller som ajvar fra glass.
Denne kombinasjonen er både frisk og smaksintens. Alle kommer til å like fisk enda mer etter dette.
Breiflabb på grillen blir ekstra luksuriøst. Da trengs ikke så avansert tilbehør.
Fisk med potetmos på toppen er en genial vri på fiskegratengen. Blåmuggosten gir den ekstra mye smak.
Steinbit trives veldig godt sammen med friske urter og hvitløk som i denne oppskriften.
Når løken lages på denne måten, blir fiskeretten alt annet enn hverdagslig.
Sei er svært så anvendelig. Derfor er det all grunn til å la den få en annen skjebne enn å ende som seibiff med løk. Her oppskriften på sei-rett med spennende saus til.
Denne retten er typisk for Lisboa og regionene Estremadura og Ribatejo, men escabeche er høyt elsket i Catalonia også.
Hyse eller kolje som mange kjenner den som er av en eller annen grunn mest kjent for sin hvithet og dermed ettertraktet i fiskefarse. Men det er jo egentlig veldig trist for fisken smaker aldeles fortreffelig som den er.
Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten.