Steinbit er en av de aller beste matfiskene vi har, og her får den lekkert følge av estragonsmør og fennikelkompott. Oppskriften er svært lett å følge - og sabla god.
Steinbit er en av de aller beste matfiskene vi har, og her får den lekkert følge av estragonsmør og fennikelkompott. Oppskriften er svært lett å følge - og sabla god.
Krabbe selges som regel ferdig kokt, men flere steder er den også å få i levende tilstand. Det gir alltid litt ekstra feststemning når krabbene er selvkokte.
Denne typiske retten fra Genova er fargerik og velsmakende og passer perfekt til middagsselskap. Sausen er ganske tynn, så server med brød og både skje og gaffel.
Gjør som italienerne, stek ishavsrøya med alt det gode de legger til på tallerkenen. Følg oppskriften, og du er garantert et herlig måltid.
Ideen til denne retten kommer fra den Italienske klassikeren Osso Bucco som lages med kalveskank. Smakene passer også glimrende til breiflabb.
Denne raske retten med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker. Retten er et fargekart på tallerkenen,
Laks passer perfekt med eksotiske krydder og tilbehør slik den lages i Thailand. Den sterke currypasten blir dempet av den litt søtlige kokosmelken.
Når fisken bakes med sitrus og grønnsaker, enten i ovnen eller på utegrillen, beholdes alle smakene.
Drøm deg tilbake til sommerferien med denne middelhavsretten
Torsk og skrei i særdeleshet kjennetegnes av sin fasthet og kritthvite kjøtt. En drøm å leke seg med på kjøkkenet og å sette tennene i for alle rundt bordet.
Skreimølje er kystbefolkningens tradisjonelle måte å tilberede skrei på. Denne oppskriften er en klassiker.
Fisk og grillede grønnsaker er en god kombinasjon. Her serveres den helt enkelt med grillet vårløk og parmesanost.
Fersk sei er ikke bare lett tilgjengelig og rimelig. Ikke minst er den veldig velvillig med sterke smaker som her med soyasaus og ingefær.
Den faste, hvite fiskekjøttet som kjennetegner torsk/skrei får følge som setter ekstra smak og farge. Du lager den på ca. 30 minutter.
Denne oppskriften er en av de mest barnevennlige som finnes. Et supert alternativ midt i uka.
Har du plukket mye sopp, er breiflabb med sopp og soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpuré av Gulløye og sylta rødbeter, en fantastisk måte å utnytte soppen på.
Kan du tenke deg noen bedre enn kveite. Når du plusser på med sherry, grønnsaker og steinsopp blir det et herlig måltid.
Lag denne nydelige retten neste gang du skal invitere gjester til middag. Et godt tips er å bruke steketermometer når du steker kveiten, da blir den saftig.
Herlige kamskjell smaker ekstra godt med fenikkel og vinterens beste sitrus. Denne lekre retten kan du imponere med
Kamskjell er en av våre fremste delikatesser, de trives også med "enkelt" tilbehør som rødbeter.