Stekte kamskjell med fennikel og blodappelsin
Apéritif

Stekte kamskjell med fennikel og blodappelsin

Herlige kamskjell smaker ekstra godt med fenikkel og vinterens beste sitrus. Denne lekre retten kan du imponere med

Fremgangsmåte

  1. Lag fennikelpurè ved å varme olivenolje i en stor kjele over medium varme. Tilsett fennikelfrø, salt og løk og stek løken blank. 
  2. Tilsett så finsnittet fennikel og stek videre i ca 20 minutter til fennikelen er myk og karamelisert. Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt. Ha så i hvitvin.
  3. Når hvitvinen har kok ut tilsett kremfløte og la småkoke i et par minutter. Ha blandingen over i en blender eller kjør med stavmikser til en jevn purè. Smak til med sitron og salt. Sett til side og hold varm.
  4. Visp sammen olivenolje, sjalottløk og saften av 1 blodappelsin i en stor bolle. Smak til med salt og pepper. Tilsett fennikel og skiver av blodappelsin. Bland forsiktig.
  5. Varm olivenolje i en stor stekepanne over høy varme. Tørk kamskjellene lett med kjøkken papir og krydre med salt og pepper.
  6. Stek kamskjellene med den flate siden ned til de er gyllne, ca 2-3 minutter. Snu kamskjellene og tilsett smør i pannen. Stek i ytterligere 1 minutt, mens du øser det varme smøret over kamskjellene.
  7. La kamskjellene renne litt av seg på kjøkkenpapir.
  8. Smør fennikelpurè på hver tallerken, dander salaten pent over. Ha 5 kamskjell på hver tallerken. Topp med kapers, pistasj og fennikelskudd.
  9. Tips: 
    Retten er like god som både forrett og hovedrett. Oppskriften er nok til 6 personer som forrett, men da behøves kun 18 kamskjell (3 per person). 

Her finner du mange flotte oppskrifter med kamskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her