Stekte kamskjell med fennikel og blodappelsin
Apéritif

Stekte kamskjell med fennikel og blodappelsin

Herlige kamskjell smaker ekstra godt med fenikkel og vinterens beste sitrus. Denne lekre retten kan du imponere med

Fremgangsmåte

Lag fennikelpurè ved å varme olivenolje i en stor kjele over medium varme. Tilsett fennikelfrø, salt og løk og stek løken blank. Tilsett så finsnittet fennikel og stek videre i ca 20 minutter til fennikelen er myk og karamelisert. Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt. Ha så i hvitvin. Når hvitvinen har kok ut tilsett kremfløte og la småkoke i et par  minutter. Ha blandingen over i en blender eller kjør med stavmikser til en jevn purè. Smak til med sitron og salt. Sett til side og hold varm.

Visp sammen olivenolje, sjalottløk og saften av 1 blodappelsin i en stor bolle. Smak til med salt og pepper. Tilsett fennikel og skiver av blodappelsin. Bland forsiktig.

Varm olivenolje i en stor stekepanne over høy varme. Tørk kamskjellene lett med kjøkken papir og krydre med salt og pepper. Stek kamskjellene med den flate siden ned til de er gyllne, ca 2-3 minutter. Snu kamskjellene og tilsett smør i pannen. Stek i ytterligere 1 minutt, mens du øser det varme smøret over kamskjellene. La kamskjellene renne litt av seg på kjøkkenpapir.

Smør fennikelpurè på hver tallerken, dander salaten pent over. Ha 5 kamskjell på hver tallerken. Topp med kapers, pistasj og fennikelskudd.

Tips: 
Retten er like god som både forrett og hovedrett. Oppskriften er nok til 6 personer som forrett, men da behøves kun 18 kamskjell (3 per person). 

Her finner du mange flotte oppskrifter med kamskjell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vårlig festmiddag med kveite, spinat og urter
Dagens rett
Smørstekt eller grillet kveite på spinatseng

Slik lager du en vårlig festmiddag med kveite, spinat og urter

Og når dette får følge av nypoteter og hollandaisesaus, blir det virkelig fest i munnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fredagen blir ekstra hyggelig med en krydret pølsegryte på bordet
Dagens rett
Chilipølser i gryte

Fredagen blir ekstra hyggelig med en krydret pølsegryte på bordet

Selv om grillsesongen er godt i gang, er det fint med et alternativ, spesielt om det er mange rundt bordet. Eller om været ikke tillater grilling.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken
Dagens rett
Pasta med kylling og reker

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken

Det er veldig enkelt å få til, spesielt om vi velger en forenklet - les fornorsket - versjon, som baserer seg på råvarer som finnes overalt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Koteletter får ekstra god smak på denne måten
Dagens rett
Braiserte koteletter med spansk vri

Koteletter får ekstra god smak på denne måten

Det er ikke mer enn noen spanskinspirerte takter som skal til for å gjøre hverdagslige koteletter ekstra saftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du forklaringen på hvorfor vinene fra Rheinhessen når nye pristopper
+
Klubb

Her får du forklaringen på hvorfor vinene fra Rheinhessen når nye pristopper

Om de tørre rieslingene til først Klaus Peter og Julia Keller, og nå også Kai Schätzel, oppnår toppriser og toppomtaler i dag, er det ikke mer enn tre tiår siden Rheinhessen stilte bakerst i køen når poeng ble delt ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her