Laks er veldig anvendelig i mange retter. Det samme er røye og selvfølgelig ørret. Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter
På en time forvandler du nøytral laks til en spennende ingrediens i salaten. Den kan også brukes på koldtbordet sammen med rømme og flatbrød.
En veldig enkel, men velsmakende kombinasjon som denne er alltid velkommen til middags.
Etter denne måten å tilberede laksen på vil du garantert ikke ha noe annet. Hjemmelaget eplepure er både syrlig og frisk og bringer også inn litt sødme i retten.
Her får laksen fransk følge med dijonsennep og grønne bønner - og norske epler. Når du gratinerer laksen, lager den seg selv.
Å bake inn laksen i butterdeig er inspirert av klassikeren Beef Wellington.
Her er en herlig rett med laks tataki. Veldig enkelt å lage. Med soyasmør og en enkelt salat blir det et herlig måltid.
Tander fiskefilet som den av ishavsrøye eller flyndre trenger veldig kort varmebehandling - og ikke så mye tilbehør for å blir en fest i munnen.
Ørret smaker ekstra godt når den får steke med grønnsakene de siste minuttene i ovnen.
Denne retten må du bare prøve deg på. Her er både spennende smaker og knasende sprøhet som matcher den milde laksen godt. Med den spicy rømmekremen blir retten en fulltreffer for alle rundt bordet.
Å lage sin egen gravlaks er enklere enn du tror, og retten er en selvfølge på et hvert koldtbord eller til en fest midt i uka. Her er oppskriften.
Tyttebærsyltetøy og laks passer godt sammen. Syltetøyet skal bruke til å marinere fisken med. Og når du er ferdig med å lage retten kan vi love deg at det smaker deilig.
En lett, men likevel mettende rett får du med råmarinert laks med skjørost og solsikkekjerner.
Denne retten hører hjemme på et hvert koldtbord eller som forret. Med den vinaigretten vi foreslår kan vi garantere deg suksess.
Pepperrot gir et ekstra kick til tilbehøret og til den krydrete laksen.
Pasta og laks gjør susen. Det er egentlig sitronsausen som setter spiss på denne retten. Prøv denne knallgode oppskriften.
Denne oppskriften med laks med blåmuggost er enkel å lage, og har masse god smak. Passer perfekt når du har det travelt i hverdagen.
En perfekt match til krydderstekt laks er ovnsstekte grønnsaker. Det hele får følge av deilig krydder som gjør at det sparker litt fra i smaksløkene.
Ishavsrøye er en veldig delikat og god fiskesort som med jevne mellomrom er å finne i fiskedisken. Har du selvfisket røye i fryseren, kan du selvsagt bruke det.
Ørret trives også i grønn saus. Bare prøv.
Denne oppskriften er hentet fra filmen Bon appétit, hr president som er den sanne historien om Mme Danièle Mazet-Delpeuch som ble hentet inn av president François Mitterrand for å være hans personlige kokk.