Får du tak i bekkørret skal du prøve denne oppskriften med cannelloni, en pastarett som ikke står for ofte på menyen. Den er lettere å lage enn du tror.
I Bologna lages retten selvsagt ikke av kjedelig kjøttdeig fra supern og en boks med tomatpuré, men av en rekke ingredienser som får lov til å godgjøre seg en stund før den serveres som en dam midt i en ring av pasta, helst av typen tagliatelle.
Amatriciana er en klassisk tomatsaus med chili og pancetta eller guanciale (svinekjake) fra Amatrice i fjellene nord for Roma.
Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne klassiske romerske pastaretten.
Har du lyst på en lasagne, og vil ha en rett med litt fart i skal du lage cannelloni med chili og cottage cheese. Setter smaksløkene garantert i gir.
Pasta og krabbe er en ypperlig kombinasjon. Her har vi benyttet cannelloni sammen med fennikel. Denne retten kommer til å vekke oppsikt rundt middagsbordet.
Cannelloni er pastaplater formet som et rør, med en eller flere typer fyll i. Denne kyllingvarianten er et mildere alternativ til lasagne, og en sikker vinner også hos barna.
Fylt pasta er mye enklere å lage enn du tror. Cannelloni-rør fylles med ønsket fyll, eller kjøttsaus av svin som her og toppes med ostesaus. Her oppskriften.
Capelli d`Angelo er tynn pasta. Du kan bruke spagetti. Deilig til hummer
Carbonara er en enkel klassisk rett basert på pasta og finnes i utallige versjoner Her er med chorizo, spanskinspirert spekepølse. Bare gled deg.
En pastarett som dette strutter av sunnhet og gode smaker.
Casarecce er en søritaliensk pastatype som er en rullet makaroni. Den er perfekt i oppskrifter med saus.
Her er den lettlagde oppskriften på chilipølser på makaroniseng. En ekte amerikansk klassiker og ganske hot.
Det jukses selvsagt i denne oppskriften for å kutte ned på tiden. Lasagne er jo en lagvis smaksopplevelse av lasagneplater, tomatsaus og bechmelsaus med ost.
I denne pastasausen skal du fylle godt opp med grønnsaker. Da blir den ekstra god. Du kan også jukse litt å ha i litt kjøtt.