Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Supper

oppskrifter.jpg
  • 40 minutter

    Rødbete setter masse god smak. Derfor passer den veldig godt i supper. Denne oppskriften er absolutt et alternativ til middag. Skal du lage mat til mange er dette retten.

  • 1 time

    Sildegrynsuppe er en gammel rett. Den er ikke bare kjempesunn - den er også kjempegod. Ta deg tid til å teste ut denne suppen på ditt eget kjøkken og få en ny livrett.

  • 1 time 30 minutter

    Gresskarsuppe smaker fortreffelig. Med sellerirot, pastinakk, hvitløk og andre godsaker løfter du suppa ytterligere.

  • 30 minutter

    Bouillabaisse er en fiskegryte som stammer fra området Provence i Frankrike. Her bruker vi steinbit og blåskjell og mange andre deilige ingredienser.

  • 1 time 40 minutter

    Denne russiske rødbetesuppen kan lages med og uten kjøtt. Her er en variant med lam. Den kalles Borsj. Du kan også lage retten uten kjøtt.

  • 1 time 15 minutter

  • 30 minutter

    Slik lager du en lynrask gulasj med kyllingkjøttdeig. Hvor sterk du vil ha den, avgjør du selv. Eller de andre rundt middagsbordet.

  • 30 minutter

    Lag en varmende og smakfull gresskarsuppe. I den skal du ha i litt store biter av kylling. Suppa passer veldig godt når kulda setter inn.

  • 15 minutter

    Fiskesuppe trenger ikke alltid å være en kremet variant, for med en god kraft er mye gjort. Denne oppskriften sikrer deg et velsmakende hurtigmiddag på et øyeblikk.

  • 30 minutter

    Ekte bouillabaisse er for festmat å regne, og fiskesuppenes konge. Men det er mulig å lage en forkortet hverdagslig versjon uten at det går særlig ut over smakskraften.

  • 2 timer

    Ertesuppe er utrolig godt og med litt ekstra rotgrønnsaker blir den bare enda bedre. Du kan servere den til middag eller ha den med på termosen.

  • 40 minutter

    Søtpotetsuppe med ost og basilikum. Søtpoteter er ikke i slekt med vanlige poteter, men som sine navnefeller gjør de seg aldeles utmerket i suppe. Her oppskriften.

  • 30 minutter

    Potetsuppe er en velkjent rett. Denne er krydret med hete reker og løkfylte pitabrød. Her er oppskriften.

  • 35 minutter

    Nudelsuppe med torsk er en virkelig hot asiatisk rett. Hvis du ønsker den enda kraftigere er det bare å legge til mer av noen av ingrediensene du finner i denne oppskriften.

  • 30 minutter

    Supper som smaker skikkelig er alltid populært. Lager du en stor porsjon har du suppen over flere dager. Denne suppen kan helt fint lages uten kjøtt.

  • 20 minutter

    Kanskje bergensere vil fnyse når de ser denne oppskriftene. Det skal du ikke bry deg om for smaken er topp og du kan servere i løpet av 20 minutter.

  • 2 timer

    Her har du en enkel oppskrift på hvordan du skal koke kraft som du kan bruke i mange forskjellige retter.

  • 20 minutter

    Det er sikkert noen som vil protestere mot at ekte bergensk fiskesuppe lages på 20 minutter. Men viktigst er nå at smaken blir god. Med denne oppskriften blir den det.

  • 25 minutter

    Lag en deilig kyllingsuppe som er god og varmende, og med et absolutt preg av India.

Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken