Her har du oppskriften på en varmende, mettende og ikke minst næringsrik grønnsakssuppe
Her har du oppskriften på en varmende, mettende og ikke minst næringsrik grønnsakssuppe
Dette er en skikkelig toscansk klassiker. Med alle de gode ingrediensene blir det et måltid du ikke kommer til å glemme, og garantert kommer til å servere igjen.
Denne suppen fra Portugal er det knyttet en legende til. Men den inneholder altså ikke stein, det er de røde bønnene som er symbolet.
Det er neppe noen rett som er enklere å få til god smak på enn løksuppe. Og som ikke minst der ingrediensene er tilnærmet et nullbudsjett.
Gresskarsuppe smaker fortreffelig. Med sellerirot, pastinakk, hvitløk og andre godsaker løfter du suppa ytterligere.
Borscht er en tradisjonell ukrainsk rett. Det sies at den er bedre andre dagen den varmes opp, og enda bedre tredje dag.
Riktignok må du vente en time før du kan servere denne italienske suppen, men den lager seg selv. Den er både mettende og smaksrik.
Her får spisskål spille hovedrollen i en setting med andre nordiske råvarer som tyttebær og einerbær.
Dette er en spesialitet fra Calabria. Navnet kommer av det italienske ordet millecose, som betyr "tusen ting". Og bokstavelig talt alt som er spiselig kan has i denne suppen. I Calabria bruker de en bønnesort som kalles cicerchia og er spesiell for denne regionen.
Aspargessuppe er den perfekte måten å bruke opp både skrell og endestykkene fra asparegesen. Med en liten skive røkelaks blir alle restene du har i kjøleskapet brukt opp til et nytt og deilig måltid.
Denne suppa er ganske så genial. Du kan ha den iskald på termos som midtpunkt i et piknikmåltid på stranden eller i parken. Men den duger også som varm på en kald vinterdag.
Jordskokksuppe med spekeskinke er virkelig smakfull og delikat. Selvsagt med norsk spekeskinke som tilbehør. Her er oppskriften.
Her har du en enkel oppskrift på jordskokksuppe som smaker herlig. Suppen kan lages på forhånd og varmes opp før servering.
Jordskokk er en gammel kulturplante, som ble utkonkurrert av poteten for 300 år siden. Men den finnes fortsatt her til lands, og er en kjempegod og sunn grønnsak.
Når du baker rotgrønnsakene, får du ut mer av den naturlige sødmen som kommer av at stivelsen omdannes. Med parmesankrutonger blir suppen enda bedre.
På portugisisk blir gresskarsuppe Sopa de abóbora, og med eggelegering blir den ekstra fyldig og mettende.
En maissuppe gir masse smak til denne retten som toppes med fisk og kantarell.
Selv om den ikke akkurat er kortreist, er søtpoteten svært anvendelig i matveien, som her i form av suppe med deilig tilbehør.
Slik lager du enkelt en deilig gratinert løksuppe som alle rundt bordet vil like.
Rødbete setter masse god smak. Derfor passer den veldig godt i supper. Denne oppskriften er absolutt et alternativ til middag. Skal du lage mat til mange er dette retten.