Denne retten er så godt at du for all del må passe på at det er nok til alle. Doble gjerne oppskriften og lag to med en gang om dere er mange.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Denne retten er så godt at du for all del må passe på at det er nok til alle. Doble gjerne oppskriften og lag to med en gang om dere er mange.
Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning er disse tomatene proppfulle av smak.
Denne paprikagryte med poteter er det fart i. Hvor mye avgjør det selv. Paprikapulver finnes i mange styrker, men glem for all del den vanlige paprikaen fra krydderhylla i nærbutikken. Den har ikke nok trøkk.
Dette er en spesialitet fra Calabria. Navnet kommer av det italienske ordet millecose, som betyr "tusen ting". Og bokstavelig talt alt som er spiselig kan has i denne suppen. I Calabria bruker de en bønnesort som kalles cicerchia og er spesiell for denne regionen.
Dette er en avansert rett, men du kan velge å lage deler av retten, for eksempel dampe asparges og servere med urter og saus. Men for den som vil prøve så finnes hele oppskriften her.
Du kan lage moussaka som en ren vegatrrett. Her er den veldig enkle oppskriften med squash og aubergine.
En lettlaget og smakfull kombinasjon av blansjert hjertesalat og den populære Green Goddess-dressing en. Bakte beter gir sødmefylt kontrast.
Denne paien kan serveres lun eller kald sammen med en enkel salat.
Auberginesaus heter baba ganoush i Midtøsten hvor den er en selvfølge på matbordet. Den fyldige sausen gir denne vegetarretten ekstra mye smak.
Lag denne indiske vegetarretten med linser som har mye smak. Likevel er den så mild at selv om magen din av og til protesterer, så tåler den dette.
Lag en deilig lasagne med linser. Her er oppskriften med ingredienser som setter fart på smaksløkene.
Denne suppen som kalles harira er en tradisjonsrik rett i Marokko. Mange deilige smaker og vi kan love deg at du blir god og mett.
Du har kanskje en ostebit i kjøleskapet, en vårløk som har sett sine bedre dager, sprø sukkererter er supert og noen tomater gjør også susen i denne retten. Eller noen kjøttrester. Alt går i prinsippet.
Lag en eksotisk suppe. Denne oppskriften kalles persisk og er med linser og helt uten kjøtt. Du kommer garantert til å lage den flere ganger.
Saftige byggrynskaker som kan brukes som alternativ til både kjøttkaker og hamburgere. Vi serverer dem med en fargerik rødbetpuré og sprø grønnsakschips.
Denne pizzaen smaker herlig. Det vil du oppleve etter å ha smakt den. Vi er overbevist om at det ikke blir siste gangen du serverer denne.
Denne varianten kalles Pizza Melanzane Parmigiana, en klassiker fra Napoli. Og ikke minst det er en vegetar-pizza.
Dette er en vegetarisk utgave av Midtøsten-klassikeren som vanligvis fylles med kjøtt og ris.
Fylt paprika er en populær meksikansk rett. Her skal du gjøre som meksikanerne, fylle dem med bønner.
Lag en meksikansk gryterett med bønner og helt uten kjøtt. Du kommer garantert til å lage den flere ganger.
Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.