Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning
Skinke, pasta og røde pesto er en god trio for et enkelt og avslappende feriemåltid, men uten at du må gi slipp på den gode smaken.
Les hele sakenFå unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenChablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette
Når chablis endelig kommer i den forfriskende men også superseriøse 2020-årgangen, blir det fest. Det er noen av i alt 920 nyheter på Vinmonopolet som er testet.
Les hele saken-
TEST
Chablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette
Når chablis endelig kommer i den forfriskende men også superseriøse 2020-årgangen, blir det fest. Det er noen av i alt 920 nyheter på Vinmonopolet som er testet.
-
TEST
40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider
Skal du ut å reise med fly til utlandet i sommer, er det verd å merke seg disse vinene og siderne i taxfreebutikken.
-
TEST
Stor test av sider – her er sommerens beste sidere
Sider er perfekt om sommeren, og passer til hverdag og fest. Her finner du årets beste sider.
-
TEST
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
Blant de 410 rosevinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2021 og 2020, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.
-
TEST
Sett av litt feriepenger til øl og mjød, for disse flaskene er gode investeringer
Produktene i toppen er intense, komplekse og særdeles lagringsdyktige. Da er det kanskje ikke så ille at hetebølgene i år har latt vente på seg, det er på kjøligere kvelder disse er perfekte.
Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.
Les hele sakenStår pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.
Les hele sakenCouscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursSmak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent
Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrennomerte viner fra Domaine d’Enclos.
Les hele saken -
Kommende kursNyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico
Smak noe av det aller beste fra Chianti og Toscana når Chiara Leonini fra det anerkjente vinhuset Fèlsina inntar hovedstaden.
Les hele saken -
Kommende kursSmak elegante toppviner fra legendarisk champagnehus
Selveste Michel Drappier kommer til Norge for å presentere Drappiers nydelige og ettertraktede champagner.
Les hele saken -
Kommende kursSmak deg gjennom flere hundre viner fra hele verden
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken -
Kommende kursVinmesse: Smak flere hundre viner fra Spania
La deg imponere av ferielandets store mangfold i vinstiler, deriblant noen av verdens mest ettertraktede. Denne kvelden må du få med deg.
Les hele saken -
Kommende kursØk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Vi tilbyr deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.
Les hele saken -
-
Kommende kursEn kveld med Sondre Lerche - fra musiker til vinprodusent
Sondre Lerche er mannen som benyttet pandemien til å videreutvikle kreativiteten sin og bevege seg inn i vinverdenen. Denne kvelden får du smake på alle hans viner og høre ham fortelle historien om hvordan de ble til.
Les hele saken -
Kommende kursUtsøkt femretters satt til deilig øl fra et av Norges beste bryggerier
Få norske bryggerier har hatt så stor suksess det siste tiåret som 7 Fjell Bryggeri. Nå setter de kursen mot Nedre Foss Gård for å gi oss en uforglemmelig, underholdende og velsmakende kveld med noen av landets mest karismatiske ølfolk.
Les hele saken -
Kommende kursBli en ekte dumplingmester på fire timer
1,4 milliarder kinesere kan ikke ta feil. Nå er det din tur til å oppdage dumplingens smakfulle verden. Etter dette kurset kan du invitere til en gastronomisk opplevelse fra eget kjøkken.
Les hele saken
Rhône-dalens viner fra nord til sør
Smak noe av det beste Rhône har å by på med viner fra det anerkjente vinhuset Chapoutier.
Les hele sakenBiff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet
De frityrstekte potet-sticksene danner et dekorativt rede, men kan selvsagt serveres på vanlig måte.
Les hele sakenVannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.
Les hele sakenHer lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.
Les hele sakenSmak elegante toppviner fra legendarisk champagnehus
Selveste Michel Drappier kommer til Norge for å presentere Drappiers nydelige og ettertraktede champagner.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Historisk vin fra Piemonte til nydelig meny på Trattoria Popolare
Smak deg igjennom syv viner fra Tenuta Caretta til en femretters meny på en av Oslos mest populære restauranter
Les hele saken40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider
Skal du ut å reise med fly til utlandet i sommer, er det verd å merke seg disse vinene og siderne i taxfreebutikken.
Les hele sakenBlåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.
Les hele sakenEn Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.
Les hele sakenSmak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent
Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrennomerte viner fra Domaine d’Enclos.
Les hele sakenSandwich, skinke og avocado blir til et mettende måltid
Denne sandwichen kan fint lages med rester - og det er perfekt som mandagsmiddag.
Les hele sakenHer finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenNyt smaken av Toscana med eksklusive viner fra Chianti Classico
Smak noe av det aller beste fra Chianti og Toscana når Chiara Leonini fra det anerkjente vinhuset Fèlsina inntar hovedstaden.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene
Ikke bare oppskrifter, men også fakta og tips samt selvsagt drikkeforslag .
Les hele sakenSquashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat
Nå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.
Les hele sakenForsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina
Vi snakker om druer du trolig ikke har hørt om, og viner du kanskje ikke har smakt før.
Les hele sakenSlik velger du vin til sommerens reker
Endelig er sommeren her, og mange nyter lange, varme sommerkvelder med reker til middag, men hvilken vin passer egentlig best til reker?
Les hele sakenVi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
Blant de 410 rosevinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2021 og 2020, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.
Les hele sakenKlippfisk er en stjerne hos topprestauranter verden rundt
I dettte nummeret tar vi turen innom nesten alle nordmenns favorittdestinasjoner.
Les hele sakenStekt havabbor blir ekstra lekker med spinatsaus og blomkål
Om sommeren er havabbor en hyppig gjest i fiskedisken. Med denne oppskriften får du garantert mersmak.
Les hele sakenSitronsorbet blir enda bedre etter maten med litt vodka og prosecco
Sitronsorbet er en klar sommerfavoritt. Denne voksne versjonen skaper stor glede rundt bordet som alternativ til dessert.
Les hele sakenStor test av sider – her er sommerens beste sidere
Sider er perfekt om sommeren, og passer til hverdag og fest. Her finner du årets beste sider.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Slik velger du vin til jordbær
Når du serverer jordbærene med en lekker og luftig krem som sabayonne og revet sjokolade på toppen, passer det godt med et glass søtlig vin til.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Det er nå bare prisen som skiller barbaresco fra barolo
I tillegg til at vinene lanseres ett år tidligere. Denne utgaven av en av de første til å dokumentere 2019-årgangen på det norske markedet.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Barbaresco 2019 lever opp til renommeet
I 2019 som ikke var uten utfordringer, dokumenterer vinene fra Barbaresco at de kommer til å holde ut et modningsmessig maraton.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Få rødviner kan skryte på seg slik suksess som denne barberaen
En gammel kjenning fra Piemonte som formelig strutter av energi i ny årgang og er som skapt for måltider utendørs eller pizza og pasta innendørs.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten
Enten du skal kose deg på fjorden, i parken eller i hagen sankthansaften, Apéritif gir deg de beste tipsene og oppskriftene.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Drøm deg bort til Hellas med gresk sommervin og nydelig grillmat
Gjenskap de greske ferieminnene hjemme, du trenger bare en grill, enkle råvarer og et par flasker god gresk vin
Les hele sakenArticler - section 38 Left
Slik åpner du østers og serverer dem naturell eller med spennende dressing
Det er ikke alle som har knekt koden med østers, så her får du muligheten til å teste både hvordan du åpner østers og spiser dem.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Denne eksotiske retten med kyllingfilet, peanøtter, kokosmelk og mango er svært lettlaget
Får kyllingstrimlene ligge en time og godgjøre seg i marinaden før steking, blir retten ekstra god.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
Den helt gratis ressursen norske stillehavsøsters kan bli big business
Tilveksten av stillehavsøsters utenfor norskekysten er enorm. Arbeidet med å gjøre denne gratis ressursen til restaurantmat er godt i gang, men ikke uten utfordringer.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Cognac, sitrus, urter og bobler skaper en sommerlig drink med ekstra dybde
Hvor smaksrik, tørr eller syrefrisk du ønsker den, avgjøres gjennom valg av bobler, soda, tonic eller ingefærøl.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
Server biffen i en sandwich og løft smakene med en herlig mangosaus
Stek et par biffer som deretter skjæres opp og legges inn i en sandwich. Med litt smaksrik salsa og saus er det dermed duket for et relativt enkelt men spennende måltid.
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Gjærbakst blir nesten ikke bedre enn denne lekre og saftige kringlen
Denne kringlen eller kransen smaker fantastisk - , og i disse dager er det mulig passende anledninger.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Sett av litt feriepenger til øl og mjød, for disse flaskene er gode investeringer
Produktene i toppen er intense, komplekse og særdeles lagringsdyktige. Da er det kanskje ikke så ille at hetebølgene i år har latt vente på seg, det er på kjøligere kvelder disse er perfekte.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Når prisene på burgundere stiger og volumene krymper, jakter produsentene etter vin andre steder
For Fanny Sabre vil det si lenger sør og lenger opp i åssidene i Burgund.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Sol og tørke truer verdens mest ettertraktede vinstil og Burgunds vinmarker
Klimaendringene har allerede satt sine dramatiske spor i Burgunds vinmarker. De får denne etterspurte vinstilen, forbundet med eleganse og raffinement, til å kjennetegnes av stadig modnere frukt.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Gazpacho er med god grunn populær i heten i Spania: grønnsakssuppen serveres nemlig kald
Kald suppe er perfekt om sommeren. Den har tomater som hovedingrediens og de kan godt komme fra en boks.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Om du trenger noe for å glede deg ekstra til Hellas-ferien, har du denne greske hvitvinen
Den dufter som en gresk strand, og smaker forfriskende saltaktig samtidig den er et aldri så lite kupp.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
La nykålen spille hovedrollen. Her får du tips til hvordan du går fram
Sprø hoder med nykål venter på deg i grønnsaksdisken. Prøv en av disse fristende oppskriftene.
Les hele saken