Guide

Eplekaker og desserter

Desserter med epler
Foto: (Mats Widén)

Desserter med epler

01 September 2023 - 13:25

 

Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage eplemos. Du kan også kjøpe den ferdig i butikken, om du ønsker det.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i biter.
  3. Kok eplebitene, 3 ss sukker og vann til eplene er møre og konsistensen er passe. Mengde vann som trengs, avhenger er eplesort. Avkjøl.
  4. Smelt smøret i en stekepanne og tilsett resten av sukkeret. NB. Bruker du sukkerkavring, så behøver du ikke tilsette sukker.
  5. Tilsett kanel og bland godt. La det surre litt i pannen under omrøring.
  6. La kavringblandingen avkjøle på kjøkkenpapir.
Anretning:
Pisk kremfløten. Legg eplemos, krem og kavring lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.

Tilslørte bondepiker bør serveres med en gang, ellers mister kavringen den deilige sprøheten.

Eplekake smaker alltid godt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Toscanana -epler

Toscanana -epler

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del dem i to.
  2. Ha epler, vann og sukker i en kjele og kok eplene til de såvidt er møre.
  3. Ta ut eplene og legg dem med snittflaten ned i en smurt ildfast form.
  4. Smelt smøret i en kjele, ha i mandelflak, sukker, mel og fløte. Kok opp og la røren koke et par minutter. Fordel røren over eplene.
  5. Bak eplene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter.

Server tosca-epler lune med f.eks. pisket krem til.

Tips:  Smak gjerne kremen til med en skvett konjakk, likør eller karamellsaus om du ønsker.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lag eplesuppe som dessert

Lag eplesuppe som dessert

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene og fjern kjernehusene.
  2. Kutt eplene i biter og kok dem i vann sammen med sitronsaft, sukker og kanel til de er myke.
  3. Kjør epleblandingen i en hurtigmixer til den blir jevn og glatt.
  4. Sil suppen.
  5. Bland vaniljekesam med finshakket eple.
  6. Server suppen lun med en liten spiseskje kesam med eple i hver suppebolle.

Ønsker du å servere suppen kald, avkjøles den i kjøleskapet ca. 4 timer.

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Varme eplekyss

Varme eplekyss

Fremgangsmåte

  1. Fjern kjernehusene på eplene.
  2. Smelt smøret i en stekepanne og ha i eplebåtene, rosiner og honningen.
  3. Tilsett kanel og bland forsiktig.
  4. La eplebåtene surre til de er gjennomvarme uten å bli helt myke.

Kjempegodt med f.eks. vaniljekesam til.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Ukens kake

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken

Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Neste gang du har lyst på pizza, skal du velge manakish
Dagens rett

Neste gang du har lyst på pizza, skal du velge manakish

Dette libanesiske flatbrødet med topping av za'atar- eller akkawi-ost er det selvsagte midtpunkt i en libanesisk meze - småretter som start på et større måltid eller et måltid i seg selv. Som med pizza.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken
Ukens kake

Har du fortsatt bær i fryseren, da skal du lage denne deilig franske pannekaken

Den er myk og saftig takket være bærene. Den kan spises som den er eller serveres med pisket krem, rømme eller iskrem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her