Eplekake med pinjekjerner

Eplekake med pinjekjerner

Fremgangsmåte

Riv marsipanmassen på et rivjern og bland med egg - ett om gangen.

Rør inn sukkeret. Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i eggeblandingen. Tilsett melk og smøret som er smeltet.

Smør en springform, 24 cm i diameter, med smeltet smør. Dryss sesamfrø i formen og drei den rundt slik at kantene blir dekket at sesamfrø.

Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av formen. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag med epler og til slutt resten av deigen.

Fordel aprikosesyltetøy på toppen og dryss til slutt pinjekjerner over.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-60 minutter. Kontroller at kaken er stekt igjennom med en kakepinne eller trepinne.

Server kaken, kald eller lun, som den er eller med pisket krem eller is til.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eplekake med gjærdeig

Eplekake med gjærdeig

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (maks 37°C), og rør til gjæren har løst seg opp.

Pisk opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle med siden.

Tilsett sukker og salt, og rør inn biter av smøret.

Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs.

Dekk deigen til og sett den til heving i ca. 45 minutter.

Hell deigen direkte i en langpanne, 25 x 35 cm, kledd med bakepapir.

Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

Fjern kjernehusene på eplene og skjær i tynne båter. Du kan gjerne skrelle eplene, om du ønsker.

Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster.

Pensle kaken med 1 ss pisket egg og strø over sukker og mandelflak.

Stekes midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Epleterte med vaniljekrem

Epleterte med vaniljekrem

Fremgangsmåte

Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.

Kjevle ut deigen og kle en paiform. Vi har brukt 4 små former.

Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk med bakepapr som klemmes godt ned på deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Varm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen, med papiret på, i ca. 15 minutter.

Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.

Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen med vaniljekrem. Ha på kanel og deretter eplebåtene. Dryss over sukker.

Stek terten videre til den er fast og gyllen, ca. 20 minutter.

Server epleterten lun med is, kesam eller pisket krem til og gjerne et dryss hakkede nøtter.

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Les mer om norske epler

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Her finner du mange oppskrifter på muffins

Se alt det gode du kan bruke blåbær i

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sprø eplepai med rosiner

Sprø eplepai med rosiner

Fremgangsmåte

Ha mel, salt og smør i en foodprosessor. La maskinen gå til det blir en grynete masse.

Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig.

Trykk halvparten av deigen ut i bunnen og opp langs kanten i en paiform.

Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.

 Fyllet:

Skrell eplene og skjær dem i båter.

Bland eplebåtene med sukker, melis, hvetemel og kanel, og legg dem over i paiskallet. Dryss over rosiner og noen smørklatter.

Kjevle resten av deigen til et lokk (hold av litt til pynt).

Pensle paikanten med egg. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten.

Skjær noen snitt i lokket slik at dampen slipper ut.

Lag noen dekorative blader av resten av deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med egg.

Stek paien midt i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

Server paien lun, som den er eller med pisket krem eller vaniljeis til.

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik baker du eplemuffins

Slik baker du eplemuffins

Fremgangsmåte

Skyll eplene, fjern kjernehusene og skjær eplene i små terninger.

Bland alle ingrediensene til muffinsrøren og fyll i muffinsformene, ikke helt fulle. Stikk eplebitene ned i røren.

Stek muffinsene ved 200°C i 20-25 minutter. 

Etter at muffinsene er avkjølt, kan du drysse over litt finhakkede valnøttkjerner.

Denne porsjonen rekker til ca. 6 store muffins.

Mange oppskrifter på muffins finner du her

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Les mer om norske epler

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Finn sjømatretter med epler

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Vurder oppskriften

Eplepizza

Eplepizza

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, krydder, sukker og gjær. Hell av vannet og elt sammen deigen. Dekk til med plast og la den heve 1 time på lunt sted. Pakk ut deigen og kjevle den til en tynn avlang leiv. Legg den på et stekebrett.

Legg epleskivene på bunnen sammen med rosiner og mandler. Hell over sitronsaften og dryss over sukker. Stekes ved 200°C i ca. 20 min. Serveres med vaniljeis.

Se alle de fristende oppskriftene på pizza

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her