Dagens rett
Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen

Hvis du marinerer kjøttet slik som i denne oppskriften, får du enda mer ut av godsakene. Og tilbehøret er ekstra smaksrikt og vegetarisk. Slik blir ingen glemt.
13 Juni 2025 - 00:00

Det er tidlig på sommeren, og det er lov å håpe på perfekt forsommervær for å fyre opp grillen og lage de lekreste retter slik som denne kombinasjonen. Argentinskinspirert marinade gjør entrecôten ekstra god og det er faktisk også tilbehøret i form av potetsalat og grillet asparges.  

De beste grillrettene og -tipsene finner du her 

 

Argentinsk grillet entrecôte

Argentinsk grillet entrecôte

Fremgangsmåte

  1. Til denne retten bruker du skiver av entrecôte av storfe à 200 g
  2. Finhakk rosmarin og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden.
  3. Legg kjøttet i dobbel plastpose og hell marinaden over, bland godt.
  4. La stå i romtemperatur i 1 time, eller ca. 3 timer i kjøleskap.
  5. Ta kjøttet ut av marinaden, dryss over salt og legg kjøttet i en varm grill eller i en varm grillpanne.
  6. Grill på medium varme, 6-8 minutter for medium stekt. Snu kjøttet ofte.

Serveres med en god potetsalat og grillet asparges .

Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.

Se alle de gode grilltipsene her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potetsalat med stilkkapers

Potetsalat med stilkkapers

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene hele hvis de er små, og delt i to eller fire hvis de er store.
  2. Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt.
  3. Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene.
  4. Smak til med salt og pepper.

Godt tilbehør til grillet mat og tapasbuffeter.

Her finner du flere deilige potetretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet asparges med sitronolje

Grillet asparges med sitronolje

Fremgangsmåte

  1. Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
  2. Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
  3. Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
  4. Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.

Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Her er flere grønnsaksretter for grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her