Dagens rett

Argentinsk grillet entrecôte

Vi griller igjen og det er selvsagt saftig, marinert oksekjøtt som havner på grillen.

Det er pinsehelg, og det ser ut til at vi får perfekt sommervær for å ta frem grillen og lage til de lekreste retter. Denne fredagen er det herlig saftig entrecôte som får tennene til å løpe i vann.
 
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 
 

Argentinsk grillet entrecôte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

4 skiver entrecôte av storfe à 200 g

Marinade:
1 dl rødvin
1 dl rødvinseddik
4 ss olivenolje
1 ss frisk rosmarin
½ ts kvernet sort pepper
1 ts grovt salt 
 
Potetsalat

Grillet asparges

Fremgangsmåte

Finhakk rosmarin og bland sammen med resten av ingrediensene til marinaden.

Legg kjøttet i dobbel plastpose og hell marinaden over, bland godt. La stå i romtemperatur i 1 time, eller ca. 3 timer i kjøleskap.

Ta kjøttet ut av marinaden, dryss over salt og legg kjøttet i en varm grill eller i en varm grillpanne.

Grill på medium varme, 6-8 minutter for medium stekt. Snu kjøttet ofte.

Serveres med en god potetsalat og grillet asparges .

Se alle de gode grilltipsene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potetsalat med stilkkapers

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
glass stilkkapers
1 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Kok potetene hele hvis de er små, og delt i to eller fire hvis de er store. Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt.

Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene. Smak til med salt og pepper.

Godt tilbehør til grillet mat og tapasbuffeter.

Her finner du flere deilige potetretter

Tilbehør til grillmaten finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grillet asparges med sitronolje

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.

Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.

Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.

Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.

Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.

Les mer om asparges her

Grønnsaker er strålende grillmat

Se alle de gode grilltipsene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen