Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Oppskrifter med blåskjell

(kajakiki)

Blåskjell med pasta

 

Spagetti med blåskjell og reker

Fremgangsmåte

Kok spaghettien etter anvisning på pakken.

Damp skjellene i hvitvin i en kjele med lokk ca 5 min. eller til de åpner seg. Ta skjellmaten ut av skallet, men behold noen i skallet.

Sil kokekraften og kok den opp sammen med fløten. Jevn sausen med maisenna om nødvendig. Tilsett sitronsaft, tabasco og safran. Smak til om det trengs mer krydder.

Tilsett skjell og reker og la dem bli varme i sausen uten at den koker.

Sil vannet av spaghettien og server med skalldyrsausen over. Pynt med skjell i skall og finhakket persille.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Spagetti med kylling og blåskjell

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i passe store biter.

Fres kjøttet med hvitløk og persille i olje til kjøttet er helt hvitt. Tilsett hvitvin og fløte og ha i safran (gurkemeie). La kjøttet trekke noen minutter.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil bort kokevannet og bland pastaen i safransausen sammen med blåskjell.

Her finner du mange oppskrifter med pasta

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen