Brødmat kan du ikke gå lei av, for det finnes så mye deilig du kan putte på skiva. Og ikke minst finnes det så mye godt brød å få tak i, med mindre du baker det selv.
Flere deilige sandwicher og wraps finner du her
Lær alt om pesto og se oppskrifter her
Og her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Sandwich med kalkun, nektarin og rød pesto
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Smør brødskivene med litt smør og legg tynne skiver med stekt kalkunfilet på dem.
Legg deretter på biter med blåmuggost, skiver av nektarin og litt salat.
Topp det hele med litt hjemmelaget rød pesto og avslutt med en skive brød.
Knyt gjerne en hyssing rundt sandwichen hvis du skal ta den med på tur eller ha den i matpakken.
Flere sandwicher og wraps finner du her
Tips: Her har vi brukt en ferdig kalkunfilet, men du kan gjerne steke fileten selv.
Mariner kalkunfileten i litt olje, sitronsaft, krydder og urter. Legg fileten i en ildfast form og stek i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 50 minutter eller til steketermometeret viser en kjernetemperatur på 68 grader.
La fileten bli kald før du skjærer den opp. Da har du deilig pålegg som kan brukes flere dager på rad.
Her finner du veldig mange deilige sandwicher
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Rosaura 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Budweiser Budvar
Tsjekkia
Volum: 0.330 Pris: 29,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
7 Fjell Fløien IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Dom. Les Fumées Blanches 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,00 Bestillingsutvalget
Pesto av soltørket tomat - rød pesto
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rist pinjekjernene lett over middels varme i en tørr stekepanne til de har fått litt farge.
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor utenom olivenoljen og kjør sammen med pulsknappen.
Tilsett oljen litt etter litt og kjør til den får en fin konsistens. Smak itl med litt salt og pepper.
Tips: Dette er en perfekt tapasrett, til brødskiven eller i en pastarett.
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Foto: Synøve Dreyer