Jordskokk er en av vinterens største delikatesser, som kan spille hovedrollen, eller løfte en forholdsvis hverdagslig råvare som oppdrettslaks til nye høyder.
Her kan du lese mer om jordskokk
Se alt du kan lage med jordskokk
Laks er hverdagsfisk, men får du tak i økologisk laks, får den en høyere status. Den økologiske er å foretrekke av flere grunner. Uansett hva du velger, er laksefilet som kjent svært enkel å tilberede. Det er ikke mye som skal til for å forvandle den til en «proff» rett som denne.
Og har du ikke grillpanne, blir fisken like god i en vanlig stekepanne. Det gjelder også om du ikke vil bruke laks, men heller hvit villfisk som torsk, sei, lysing eller kolje. Det er ingen grunn til å begrense seg til to fiskesorter som de fleste dessverre gjør, når det finnes så mye godt i havet.
Her finner du flere gode retter med andre typer fisk
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her