Dagens rett

Pasta med pesto

Så lite skal til for å lage noe riktig godt

Så lite skal til for å lage noe riktig godt

Kokt spagetti og pesto, kan det tilfredsstille smaksløkene, tenker du kanskje? Ja, og mer til, mener vi. Men pestoen må du lage selv.
27 Oktober 2021 - 23:00

Det er ikke uventet pestoen som er dagens viktigste ingrediens. Pesto er ikke bare utrolig godt, den er også rask å lage. Du trenger bare en morter, masse frisk basilikum, fersk hvitløk, pinjekjerner og parmesan. Det er den klassiske utgaven som du finner oppskriften på nederst. I pastaoppskriften du får i dag, er pestoen laget med Snøfrisk, også det en god løsning.

Har du ikke morter, kan du bruke en blender, men rå muskelkraft hører liksom med til denne retten.

Frelst på pesto - se oppskriftene

Du kan selvsagt bruke ferdigkjøpt pesto, men den er bitrere enn den du lager selv og ikke like god. Men det er forskjell på butikkpesto, så prøv deg gjerne fram.

Server pastaen med godt brød, da får du med de siste restene av pestoen.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Pasta med pesto

Pasta med pesto

Fremgangsmåte

  1.  Kjør alle ingrediensene til pestoen unntatt oljen og parmesanen i en food prosessor eller blender. La maskinen gå mens oljen tilsettes i en tynn stråle.
  2. Rør inn revet parmesan til slutt.
  3. Kok pasta i godt saltet vann som anvist på pakken. Hell pastaen gjennom et dørslag server pastaen rykende varm med pestoen over og med godt brød til.

Tips: Kan også lages av soltørkede tomater, bytt da ut basilikum med 50 g soltørkede tomater i olje. 

Forsøk gjerne også marinerte artiskokkhjerter .

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget Pesto

Hjemmelaget Pesto

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter.
  2. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring.
  3. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Prøv noen av disse nye vriene med pesto som du lager selv

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mjøderiet gir mjød til folket
+

Mjøderiet gir mjød til folket

Bak en blå lagerport finnes tønner, tanker og esker fylt med en eldgammel kulturdrikk som venter på å få spredd sitt gode rykte: Mjøderiet, det første mikrobryggeriet i Norge som satser fullt ut på mjød.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne unike is-sideren er laget for evigheten
+
Tester
Nyheter øl, sider, alkoholfritt og brennevin basis BU mars 2023

Denne unike is-sideren er laget for evigheten

Den er en av i alt 90 produkter fra et bredt spekter av drikke, men som ikke er vin, testet i den siste tiden. I basisutvalget eller for bestilling. Mye spennende for påsken, inkludert påskeølet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg friste av marsutgaven av Aperitif magasin 2023
+

La deg friste av marsutgaven av Aperitif magasin 2023

Lillehammers finie dining-restaurant, Elv, er avlagt et besøk. Vi har også vært i Tsjekkia og Slovakia, på Martinique og Santorini, hos Bartolo Mascarello og avdekket en av Italias andre hemmeligheter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du ferskt kjøtt og suppe
Dagens rett
Ferskt kjøtt og suppe

Slik lager du ferskt kjøtt og suppe

Hva smaker vel bedre på en kald vinterdag en en rykende varm kjøttsuppe?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mjøderiet gir mjød til folket
+

Mjøderiet gir mjød til folket

Bak en blå lagerport finnes tønner, tanker og esker fylt med en eldgammel kulturdrikk som venter på å få spredd sitt gode rykte: Mjøderiet, det første mikrobryggeriet i Norge som satser fullt ut på mjød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne unike is-sideren er laget for evigheten
+
Tester
Nyheter øl, sider, alkoholfritt og brennevin basis BU mars 2023

Denne unike is-sideren er laget for evigheten

Den er en av i alt 90 produkter fra et bredt spekter av drikke, men som ikke er vin, testet i den siste tiden. I basisutvalget eller for bestilling. Mye spennende for påsken, inkludert påskeølet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det spennende du kan bli med på fremover
Matkurs og vinkurs

Se alt det spennende du kan bli med på fremover

De neste månedene har vi planlagt mange spennende vinsmakinger og andre arrangementer du ikke vil gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld
Dagens rett
Laksepizza

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld

Du blir garantert overrasket over smaken på denne pizzaen som altså ikke er en pizza.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det behøver slett ikke være hverdagslig med sei på menyen
Dagens rett
Ovnsbakt sei med tomat, paprika og rødløk

Det behøver slett ikke være hverdagslig med sei på menyen

Og du behøver heller ikke ta noen luksuriøse grep for å gjøre hverdagsfisk nummer en til en fest for øye og munn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg friste av marsutgaven av Aperitif magasin 2023
+

La deg friste av marsutgaven av Aperitif magasin 2023

Lillehammers finie dining-restaurant, Elv, er avlagt et besøk. Vi har også vært i Tsjekkia og Slovakia, på Martinique og Santorini, hos Bartolo Mascarello og avdekket en av Italias andre hemmeligheter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her