Dagens rett

Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Slå til med helgrillet indrefilet av svin neste gang du griller
Foto: (Matprat/Veslemøy Vråskar )

Slå til med helgrillet indrefilet av svin neste gang du griller

Og neste gang er kanskje allerede i dag. Her har du en superenkel oppskrift.
22 Juli 2023 - 00:00

Å grille hele stykker enten det er fisk eller kjøtt, er en god løsning når mange skal spise.

For et mest mulig vellykket resultat, følg oppskriften nøye, eller les deg opp på hva grillekspertene anbefaler.

Gode råd og tips om grilling finner du her 

Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Fremgangsmåte

  1. Nypotetsalat: Legg nypotet i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt og rosmarin.
  2. Bak potetene på grillen i ca. 30-40 minutter, eller til de er møre.
  3. Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccula.
  4. Svinefilet: Gni svinefilet inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er lett rosa ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  5. Server skiver av indrefilet med nypotetsalat.

Mange retter med indrefilet av svin venter på deg

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette får du servert på verdens beste bar
+

Dette får du servert på verdens beste bar

Fem år etter at baren åpnet, plasserte Handshake Speakeasy i Mexico by seg på toppen av World’s 50 Best Bars-listen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Riojakupp til 189,90
+
Ukens vin

Riojakupp til 189,90

Myk og saftig med god konsentrasjon og moderat eikepreg er den moderne tilnærmingen til Rioja. Denne er dessuten godt priset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik havnet japansk gatemat innendørs
+

Slik havnet japansk gatemat innendørs

Over hele verden hentes arven fra den enkle gatematen fram, ofte retter som spises med hendene stående, eller på enkle serveringssteder. Men med noen unntak nytes japansk gatemat fortsatt innendørs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset
+
Godbiter i pollisten

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset

Og når ost og vin kommer fra samme område, må det bli en match i himmelen. Her får du forslag som dekker hele spekteret av preferanser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette får du servert på verdens beste bar
+

Dette får du servert på verdens beste bar

Fem år etter at baren åpnet, plasserte Handshake Speakeasy i Mexico by seg på toppen av World’s 50 Best Bars-listen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Riojakupp til 189,90
+
Ukens vin

Riojakupp til 189,90

Myk og saftig med god konsentrasjon og moderat eikepreg er den moderne tilnærmingen til Rioja. Denne er dessuten godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig på norsk - en kokebok fra Palestinas kjøkken
Dagens rett

Endelig på norsk - en kokebok fra Palestinas kjøkken

Denne kokeboka inspirerte til å bruke de usprøytede bladene på en vinplante, men du kommer langt med grønnkål fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt sølv i nordisk til Nikolai Haram Svolte

Den norske kandidaten i finalen i Nordisk mesterskap for vinkelnere ble slått hårfint av svenske Martin Mortenson.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Matkurs og vinkurs
Winedinner 21. november i Asker

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker

Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik havnet japansk gatemat innendørs
+

Slik havnet japansk gatemat innendørs

Over hele verden hentes arven fra den enkle gatematen fram, ofte retter som spises med hendene stående, eller på enkle serveringssteder. Men med noen unntak nytes japansk gatemat fortsatt innendørs.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her