Kyllingsalat med kapers og valnøtter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Visp sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek over middels høy varme i litt olje i ca. 5 minutter til de er pent brunet på begge sider.
Tilsett 1 ss smør, timian og hvitløken som du knuser med bredsiden av kniven. Skru av varmen og la kyllingen trekke i kryddersmøret til den er ferdig. Sett pannen litt på skrå slik at alt smøret kommer til og snu filetene jevnlig.
Ta ut kyllingfiletene og del opp i store skiver, kyllingen med halvparten av dressingen og sett til side.
Legg salaten på en tallerken med resten av ingrediensene unntatt nøttene.
Fordel kyllingbitene på salaten, sprinkle resten av dressingen over og dryss hakkete valnøtter på toppen.
Tips: Her kan du også bruke salatkjøtt av kylling i stedet for å steke kyllingfiletene. Eller du kan selvsagt også bruke rester fra forrige kyllingmiddag.
Mange flere deilige kyllingsalater finner du her
Prøv noen av disse dressingene
Her ligger mange andre salter du kan prøve
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Veslemøy Vråskar
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Collestefano Verdicchio di Matelica 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Anselmi San Vincenzo 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 160,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Bibi Graetz Casamatta Rosato 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 148,10 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Edge Brewing Hoptimista IPA
Spania
Volum: 0.330 Pris: 53,80 Bestillingsutvalget -
79 Poeng
Klokk & Co Juicy Stuff
Norge
Volum: 0.330 Pris: 51,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Paul Mas Vignes de Nicole Rosé
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget
Kyllingsalat med sommerlige frukter
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rens kyllingene for skinn og ben, og skjær dem i skiver.
Finsnitt issalaten og legg den som en seng på et fat. Legg kyllingskivene i fiskebensmønster på salatsengen. Del over nektarinene. Ta ut steinene. Skjær nektarin- og mangokjøttet i terninger og fordel på begge sidene av kyllingskivene. Skjær båter av papaya og melon og legg på som pynt. Dersom du erstatter nettmelon med vannmelon kan det være en fordel å dele melonen i mindre biter.
Rørt lettrømme tilsatt finhakkede blader av krydderurtene peppermynte eller sitronmelisse, smakt til med litt sukker, smaker utmerket som dressing til denne sommerlige salaten.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Lisa Westgaard