Dagens rett Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

 Det jukses selvsagt i denne oppskriften for å kutte ned på tiden. Lasagne er jo en lagvis smaksopplevelse av lasagneplater, tomatsaus og bechmelsaus med ost.

 Men la gå. Innimellom må det kuttes hjørner.  Slik kan du også servere lasagne midt i uka. Og det må vi unne oss.

Se våre andre oppskrifter på lasagne 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Enkel lasagne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

 

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeig i en varm panne. Tilsett pastasausen sammen med tomatpuré og la trekke i noen minutter. Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av gratineringsosten. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske.

Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang ildfast form til formen er full. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen. Stek  i180 grader i ca. 45 minutter. La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den.

Tips:
Det smaker veldig godt med hvitløksbrød ved siden av.

Du kan lage pastasausen selv - prøv denne oppskriften

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Parmesan - pastaens perfekte tilbehør

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

God tomatsaus

Fremgangsmåte

Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.

Tilsett tomatene og tomatpuréen, sukkeret og la småkoke i 10-15 minutter.

Ha i urtene og la koke fem minutter til. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Flere gode sauser

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen