Dagens rett
Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Foto: (Audun Aagre)

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.
21 Desember 2024 - 01:00

Kveite er perfekt å marinere. Når villkveite serveres uten varmebehandling, må den en tur innom fryseren først. Mens norsk oppdrettskveite (Sterling) fikk fritak allerede i 2019 og har fått det forlenget ut 2025. Så da kan du med trygghet lage så vel carmaccio som sushi/sashimi av kveite.   

Denne oppskriften er veldig enkel, men ikke mindre effektiv av den grunn.

Har du kjøpt mye kveite, eller bare vil ha maten varm, kan du steke resten og grillpanne og servere med salsa og majonessaus. 

 

Grillet kveite med salsa og majonessaus

Grillet kveite med salsa og majonessaus

Fremgangsmåte

  1. Smør kveiteskivene med olje og dryss på salt og nykvernet pepper. Stekes i vanlig panne eller grillpanne i 3 minutter på hver side.
  2. Pass på at den ikke blir tørr og stopp når proteinene (hvit væske) pipler ut.
  3. Salsa: 
  4. Rør sammen alle ingrediensene og hold den kald. 
  5. Majonessaus:
  6. Rør sammen majones, fløte, oliven og varmt vann. La det bli varmt, må ikke koke.
  7. Server stekt kveite med salsa, majonessaus, ris, litt frisk salat og gjerne tortillas.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Carpaccio av gravet kveite med lune tomater og småsalat

Carpaccio av gravet kveite med lune tomater og småsalat

Fremgangsmåte

  1. Gravet kveite:
    La kveitefileten ligge med sukker, salt og litt timian i ett døgn.
  2. Lune tomater:
    Drypp tomatene med olje og eddik, salt og pepper og bak dem i ovn ved 175 grader til skinnet sprekker (ca 8-10 min).
  3. Salat: Bland forskjellig typer småbladet salat.
  4. Skjær kveitefileten i tynne skiver og legg utover på tallerkener.
  5. Legg tomatene oppå sammen med salaten og svarte oliven. Drypp over litt olivenolje.

Feststemte oppskrifter med kveite

Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Geir Skeie

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her