Perfekt pinnekjøtt
Fremgangsmåte
- Start med å dele opp ribbesiden mellom hvert ribbein. Legg pinnekjøttet i en vid kjele fylt med vann i 3 døgn. Hvis du har dårlig tid, kan du nøye deg med ett døgn og bytte vann et par ganger.
- Alt 1:
Legg jevnstore og godt vaskede mandelpoteter i bunnen av kjelen. - Alt 2:
Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle. - Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Eller aller helst en kombinasjon av 50/50 vann og juleøl eller rødvin.
- Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok opp og la dampe under lokk til kjøttet løsner fra bena (minst 2 timer, helst det dobbelte). Pass nøye på så det ikke koker tørt.
- Pølsene legges på toppen og damper med pinnekjøttet de siste 10-15 minuttene.
- Servering:
Ta opp pinnekjøttet og legg det i en ildfast form som settes under grillen i ca. 5 minutter. - Ta opp potetene og legg dem i en serveringsbolle.
- Sil kraften over i en kjele. Pisk inn 1 ss maizenna per 2.5 dl kraft. Hell over i et sausenebb.
- Serveres på glovarme tallerkener med vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.
Slik lager du vossakorv med rotgrønnsaker
Dette drikker du til pinnekjøtt
Mange flere oppskrifter med pinnekjøtt finner du her
Denne pinnekjøttoppskriften kreert av Hellstrøm er ekstra populær
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 499.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
92 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 339.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Sitronkuler med kesam og gin
Fremgangsmåte
Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløte, sitronsaft og glukose, og tøm det over den finhakkede sjokoladen. Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott. Rør til du får en glatt masse. Dersom du ikke får blandingen smidig og glatt, kan den med fordel kjøres litt med stavmikser eller i matprosessor.
Avkjøl massen til 34 °C. Rør inn romtemperert smør, kesam og gin. Sett massen til avkjøling natten over ved 12-16 °C. Når massen er stivnet, lager du kuler på størrelse med et kirsebær med et kulejern eller en liten skje.
Dypp kulene i temperert melkesjokolade, og rull dem i melisen. La kulene ligge en stund i melisen slik at sjokoladen stivner.
Tips: Du kan godt bruke hvit sjokolade i stedet for melkesjokolade.
Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev