Oppskrifter med egg

Hollandaisesaus kan brukes til mer enn asparges
- 1. Derfor henger egg og påske sammen
- 2. Omelett er alltid en løsning
- 3. Det er også eggerøre eller eggepanne
- 4. Pannekaker er også middagsmat
- 5. Og selvsagt dessert
- 6. Disse snacksene må du prøve til ølet eller vinen
- 7. Hollandaisesaus kan brukes til mer enn asparges
- 8. Pass på å ha egg til en creme brulee
- 9. Gjør noe ekstra ut av frokosten eller brunsjen
Eggs Benedict

Fremgangsmåte
Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.
Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett. Posjer fire egg. Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.
Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding. Hell hollandaisesausen over eggene. Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.
På jakt etter flere oppskrifter med egg? Sjekk her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 379.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
90 POENG
-
84 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Pepperrothollandaise

Fremgangsmåte
Smelt smøret til hollandaisesausen over middels varme, det skal ikke koke eller ta farge.
Ta smøret av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.
Ha eggeplommene i en glassbollene og visp de over vannbad til de tykner. Visp inn det klarnede smøret litt om gangen, først dråpevis, og når sausen begynner å tykne, i en tynn stråle.
Smak den til med pepperrot, salt og sukker. Pepperrotsmaken kommer best frem med litt sukker i sausen.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Pannestekt skrei med erter og hollandaise

Fremgangsmåte
Skjær skreien i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
Mos ertene med stavmikser eller i food-processor.
Rør inn smør og olivenolje og smak til med salt og pepper. Hold ertene varme.
Legg baconet i kald stekepanne, skru på varmen og stek baconet til det er sprøtt og gyllent.
Stek så fisken. Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den, til den er nesten gjennomstekt.
Til slutt har du smør og hvitløk i stekepannen og snur fisken forsiktig. Stek den lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.
Visp blandingen over vannbad, eller direkte på platen på svak varme (må ikke koke).
Visp inn vann når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens.
Rør inn smøret i biter og la det smelte. Smak sausen til med salt, pepper og sitron.
Anrett fisken på ertene, dryss bacon over fisken og hell saus forsiktig over.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Se alt det god du kan bruke egg til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
90 POENG
- 1. Derfor henger egg og påske sammen
- 2. Omelett er alltid en løsning
- 3. Det er også eggerøre eller eggepanne
- 4. Pannekaker er også middagsmat
- 5. Og selvsagt dessert
- 6. Disse snacksene må du prøve til ølet eller vinen
- 7. Hollandaisesaus kan brukes til mer enn asparges
- 8. Pass på å ha egg til en creme brulee
- 9. Gjør noe ekstra ut av frokosten eller brunsjen