Eggs Benedict

Eggs Benedict

Fremgangsmåte

  1. Lag en hollandaisesaus fra bunnen av:
  2. Ha 2 eggeplommer i en bolle i vannbad. Visp kontinuerlig. Det er viktig at bollen ikke blir for varm, da får du eggerøre.
  3. Ha i en teskje sitronsaft, litt finmalt hvit pepper og 1 spiseskje kaldt vann. Visp hele tiden, til eggene er lysegule og volumet fordoblet.
  4. Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.
  5. Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett.
  6. Posjer fire egg.
  7. Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.
  8. Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding.
  9. Hell hollandaisesausen over eggene.

Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.

Se alt det gode du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Vardøen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pepperrothollandaise

Pepperrothollandaise

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret til hollandaisesausen over middels varme, det skal ikke koke eller ta farge.
  2. Ta smøret av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.
  3. Ha eggeplommene i en glassbollene og visp de over vannbad til de tykner.
  4. Visp inn det klarnede smøret litt om gangen, først dråpevis, og når sausen begynner å tykne, i en tynn stråle.
  5. Smak den til med pepperrot, salt og sukker.
  6. Pepperrotsmaken kommer best frem med litt sukker i sausen.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pannestekt skrei med erter og hollandaise

Pannestekt skrei med erter og hollandaise

Fremgangsmåte

  1. Skjær skreien i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
  2. Ertepuré:
  3. Kok ertene møre i vann sammen med hvitløk. Hell av overflødig kokevann.
  4. Mos ertene med stavmikser eller i food-processor.
  5. Rør inn smør og olivenolje og smak til med salt og pepper. Hold ertene varme.
  6. Legg baconet i kald stekepanne, skru på varmen og stek baconet til det er sprøtt og gyllent.
  7. Stek så fisken. Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den, til den er nesten gjennomstekt.
  8. Til slutt har du smør og hvitløk i stekepannen og snur fisken forsiktig. Stek den lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.
  9. Saus:
  10. Lag sausen mens fisken stekes. Kok hvitvinen inn til 2 ss. Visp eggeplommene sammen og visp inn den varme vinen.
  11. Visp blandingen over vannbad, eller direkte på platen på svak varme (må ikke koke).
  12. Visp inn vann når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens.
  13. Rør inn smøret i biter og la det smelte. Smak sausen til med salt, pepper og sitron.
  14. Anrett fisken på ertene, dryss bacon over fisken og hell saus forsiktig over.

Her finner du 60 oppskrifter med skrei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kari Innerå / Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her