Benytt sjansen nå til å lage noe nytt og spennende med blomkål

Oppskrifter med blomkål

(rudisill)

Med blomkål som hovedingrediens

 

Når råvarene får spille førstefiolin alene kommer gjerne smaken enda bedre til sin rett, slik som i disse oppskriftene.

Flere grønnsaksretter med blomkål

Grateng med blomkål, sopp, bacon og ost

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.

Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.

Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen. Bruk gjerne skogsopp som kantarell, steinsopp og piggsopp i denne gratengen.

Flere herlige retter med blomkål finner du her

Her finner du enda flere fristende grønnsaksretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Blomkål med ostesaus og bacon

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Hvit saus
2 ss
4 dl
0.5 ts
Tilsett gjerne

Fremgangsmåte

Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann (ca ½ ss pr liter vann). 

Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk.
 
Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
 
Legg blomkålhodet på et fat. Stek baconstrimlene. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille.
 
Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.

Tips: Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker. Eller å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.

Les om blomkål og se herlige oppskrifter her

Flere gode grønnsaksretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen