Biryani med røykt kolje og spinat, raita med koriander og dill
Godfisk.no

Biryani med røykt kolje og spinat, raita med koriander og dill

Den indiske risretten biryani lages som regel med kjøtt, men her er det røykt kolje som får æren.

Fremgangsmåte

Biryani:

Skyll basmatirisen i kaldt vann flere ganger. La svelle i 15 minutter før vannet får dryppe av.

Skjør rødløk i tykke skiver. Riv hvitløk og ingefær fint. Ren og finhakk grønn chili.

Kok eggene til smilende og del dem i to.

Varm olje i en panne over middels varme, tilsett løk og hel kummin og rist i 3 minutter under jevn omrøring. Tilsett koriander, gurkemeie og garam masala og stek videre i 2 minutter. Rør inn hvitløk, ingefær og chilien og til slutt basmatirisen.

Rør rundt slik at risen er dekket og tilsettt kraften. Smak til med salt og pepper og ha i 1 dl kokosmelk (valgfritt). Rør godt og la småkoke i 10 minutter, tilsett evt mer kraft om nødvendig. Rør inn hakket koriander.

Kolje:
Rens fisken og del den opp i munnfuller.

Tilsett fiskebitene i risen sammen med spinaten og la småkoke i 3-4 minutter til gjennomkokt.

Raita:
Hakk dill og koriander. Bland med de andre ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Servering:
Topp biryanien med eggene og rød chili i skiver. Server med raita.

Se våre andre oppskrifter på biryani

Her finner du flere oppskrifter på røkt kolje

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon
Dagens rett

På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon

En velsmakende pai settes alltid pris på, særlig når den lages av rester. Og blir det rester, smaker den like godt dagen etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her