Krabberisoni
Apéritif

Krabberisoni

En panne med mye smak av hav og umami som i tillegg er veldig lett å lage.

Fremgangsmåte

Kok risoni etter anvisningen på pakken. Risoni er pasta, men er formet som langkornet ris.

Skrell og skjær gulrot i bittesmå terninger (mire-poix). Gjør det samme med hvitløk og sjalottløk. Varm olje i en panne og fres til mykt. Tilsett matfløte og kok inn. Smak til med sitron. Rør inn spinaten litt etter litt til den er myk. Grav krabbekjøttet ut av skjellene og rør det luftig. Bland den inn massen og rør godt. Varm opp og server med posjerte egg og revet parmesan på toppen.

Tips:
I stedet for risoni kan du bruke fregula (sardinske pastakuler). Får du tak i bottargapulver (tørket og revet tunfisk- eller mullerogn) smaker det ekstra godt oppå eggene. Godt salt er også bra.

Slik posjerer du egg:
Kok opp vannet til eggene sammen med eddik, skru ned varmen slik at det simrer. Knekk eggene i en kopp, et ad gangen og ha dem i det kokende vannet.

La dem trekke 3-4 minutter til eggehviten er fast og plommen fortsatt flytende. Ha eggene raskt over i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.

Se alle våre andre oppskrifter med krabbe

Alt du trenger å vite om pasta

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her