Kremet laksesuppe med sushi og rogn
Foto: Charmaine Cheung

Kremet laksesuppe med sushi og rogn

Fremgangsmåte

Ha 1 ss smør og 2 ss olje i en tykkbunnet panne og ha i grønnsakene. Sauter dette over middels høy varme til grønnsakene er myke men ikke brune. Ha laksebenene i en egen panne og stek disse til de er gyldne.

Ha grønnsakene over i en stor gryte og tilsett fiskekraften. Kok opp og ha i fiskebenene. Varm opp til kokepunktet og la kraften simre rett under kokepunktet i 15 minutter.

Sil av kraften og tilsett fløten. La koke litt inn og smak til med salt og pepper.

Server suppen med skiver av rå laks, lakserogn og sushi.
 
Sushi:
Hakk laksen grovt og tilsett finhakket chilli, vårløk og sesamfrø. Tilsett kimchi sausen og bland godt sammen.
Form en ball av sushiris og topp opp med lakseblandingen.
 
Husk:  All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen