Lungemos med pasta
Foto: Aperitif.no

Lungemos med pasta

Lungemoselskere, kom ut av skapet. La livretten få en ansiktsløftning med pasta Del den med andre, så blir det flere som sverger til denne ufortjent uglesette retten.

Fremgangsmåte

  1. Fres løken i et par minutter i oljen.
  2. Tilsett hvitløken og surr videre til alt er blitt mykt.
  3. Tilsett eddik og kok inn.
  4. Ha i salvie og lungemos, skru ned varmen og la lungemosen smelte. Smak til med tabasco/chilisaus.
  5. La stå og trekke ved svak varme i 5-10 minutter. Like før servering tilsettes finhakket bladpersille.
  6. Kok tagliatellen etter anvisningen på pakken (hvis du ikke har vært flink og laget pastaen selv). Ha den over på et serveringsfat.
  7. Hell over litt god olivenolje og fordel lungemosen på toppen. Dryss over en god dose med finrevet parmesan.

Server med godt brød og en salat.

Les artikkelen: 2023 kan bli året hvor innmat får sitt gjennombrudd, rimelig, trendy og bærekraftig som den er

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her