Pepperkrabbe
Foto: Norsk Sjømatråd/Godfisk.no

Pepperkrabbe

Denne måten å lage krabbe på er enklere enn du tror, og smaker topp med ristet brød og sriracha-majo.

Fremgangsmåte

Kakk sprekker i krabbeklørne slik at du kommer til krabbekjøttet.

Ha olje og finhakket  sjalottløk i en varm stekepanne. Tilsett soyasaus, honning og black peppersauce. Varm til det tykner.

Tilsett krabbe og limebåter og vend inn i blandingen. La putre til krabben er varm.

Rist helpepperen i panna og mal den i morter. Ha på, sammen med finsnittet vårløk, til slutt. 

Server med ristet brød og sriracha-majo.

Se våre andre oppskrifter med krabbe

Der er bruken av chilisausen sriracha vanlig, også peppersausen black pepper sauce. Den finnes i utallige versjoner, også i det kinesiske kjøkken. Thai-utgaven er søtere og tykkere.

Les mer om de ulike typer chilisaus

Om du ikke finner black pepper sauce i din butikk, kan du lage den selv. 

Her er oppskriften på kinesisk black pepper sauce

Om du heller vil gå for kongekrabbe, har vi også en annen oppskrift på pepperkrabbe som i Singapore

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her