Ravioli med steinsopp
Foto: iStockphoto

Ravioli med steinsopp

Steinsoppen er rikere smaksmessig og enda mer fleksibel i kjøkkenet enn kantarellen. Derfor blir Ravioli med steinsopp ekstra godt.

Fremgangsmåte

Pastadeigen:
Ha melet (start med 250 g og tilsett mer etter hvert) i en bolle og lag en grop i midten. Knekk eggene oppi og bland med hjelp av fingrene.

Kna videre helt til du har oppnådd en myk men ikke klissete deig. Du kan også bruke food processor. Kjør eggene først i 30 sekunder. Tilsett melet og kjør videre i ca 30 sekunder.

Del pastadeigen i tre deler. Dryss bakeplaten med drumhvete eller finbakstmel. Kna i ca 5 minutter. Pakk inn i plastfolie og sett til side i 30 minutter, ved romtemperatur

Fyllet:
Smelt smør i pannen og fres løken til den er gylden. Tilsett hvitløken og fres videre i ett til to minutter.

Ha i soppen og la småkoke i 20 minutter til en fast stuing. Avkjøl. Ha soppstuingen i en food processor, tilsett ricotta, persille, salt og pepper. Kjør til en grov men jevn masse.

Kjevle ut deigen så tynn som mulig, enten med kjevle eller pastamaskin (den kan også brukes til å kna med, kjør gjennom flere ganger, mellom hver gang brettes deigen i tre). Skjær i 6x6 cm kvadrater.

Legg en klatt (en stor ts) med fyll midt på halvparten av hvert kvadrat. Pensle med litt vann i ytterkanten av kvadratene og legg den andre halvparten av kvadratene over. Trykk lett langs kantene for at ravioliputene skal sitte godt sammen.

Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann (1 ss salt pr 2 liter vann). Kok ravioliene i 5 minutter. Overfør til en ildfast form med lokk som du lar stå lunt mens du koker resten.

Smørsausen:
Smelt smør i en panne, tilsett hvitløkskivene og fres til de er gyldne. Ha i salvebladene og stek til de er sprø. Hell blandingen over raviolien og server umiddelbart.

Server sammen med friskrevet parmesan, godt brød og gjerne en frisk, grønn salat hvis raviolien er hovedrett.

Tips: Her kan du godt benytte det du liker av friske urter slik som slavie, rosmarin, basilikum eller timian.

  

De beste oppskriftene med steinsopp

Her finner du Matportalens beskrivelse av åtte sikre matsopper

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 34 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen