Spagetti med blåskjell og reker

Spagetti med blåskjell og reker

Spaghetti er manges favoritt både blant store og små. Setter du til blåskjell og reker får du en rett som kan serveres så vel til hverdags som til festmiddagen.

Fremgangsmåte

Kok spaghettien etter anvisning på pakken.

Damp skjellene i hvitvin i en kjele med lokk ca 5 min. eller til de åpner seg. Ta skjellmaten ut av skallet, men behold noen i skallet.

Sil kokekraften og kok den opp sammen med fløten. Jevn sausen med maisenna om nødvendig. Tilsett sitronsaft, tabasco og safran. Smak til om det trengs mer krydder.

Tilsett skjell og reker og la dem bli varme i sausen uten at den koker.

Sil vannet av spaghettien og server med skalldyrsausen over. Pynt med skjell i skall og finhakket persille.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen